Amundi: hogere blootstelling aan Amerikaanse aandelen

Amundi heeft de blootstelling aan Amerikaanse aandelen verhoogd, ten koste van de aandelenmarkten in de Europa en Japan.

De toegenomen spanning rond een dreigende handelsoorlog en een eventuele groeivertraging vragen om meer diversificatie, aldus Amundi. De VS stimuleert momenteel zijn eigen economie waardoor de Amerikaanse economische groei zich in het huidige tempo voort kan zetten. Daarentegen maakt de sterke recente waardestijging van zowel de euro als de yen de vermogensbeheerder voorzichtiger ten aanzien van de Europese en Japanse aandelenmarkt.

De Amerikaanse economie blijft sterk in zijn schoenen staan. Maar een handelsoorlog is op zijn best neutraal voor de bedrijfswinsten. Beleggers moeten dus wel selectief zijn, aldus Amundi. De meeste bedrijven in de VS zijn ervan overtuigd de opwaartse druk op de lonen en hogere grondstoffen te kunnen compenseren. De logistieke kosten zullen het sterkst stijgen, en dat vereist een nauwkeurig selectie van bedrijven die op dit gebied het beste gepositioneerd zijn.

De Europese aandelenmarkt vertoont volgens Amundi ‘vermoeidheidsverschijnselen’: bedrijven die hun doelstellingen niet halen worden overdreven zwaar gestraft, terwijl degenen die beter dan verwacht presteren mondjesmaat worden beloond. De vermogensbeheerder geeft de voorkeur aan energiebedrijven, banken en verzekeraars. Kleine en middelgrote bedrijven, die minder gevoelig zijn voor eventuele hogere importtarieven, bieden volgens Amundi goede kansen om te profiteren van de economische groei binnen Europa.