De correctie op de aandelenmarkten biedt nieuw koopkansen

“De voorbije beurscorrectie heeft veel mensen nerveus gemaakt,” zegt Thomas Herbert, hoofd van het portefeuillebeheer bij Ethenea, “maar nu dienen zich zeer goede aankoopkansen aan.” “2018 ging sterk van start. De aandelenkoersen joegen het ene na het andere record na en er scheen geen einde te komen aan de stijgende markttrends. Maar sommige voorlopende indicatoren gaven half januari al de eerste signalen van een oververhitting, gecombineerd met een aantal politieke onzekerheden (de regeringsonderhandelingen in Duitsland en de belastinghervormingen van Trump).”

“Dit gaf ons genoeg redenen om het risico in onze portefeuilles te verminderen en voorzichtig te zijn tot de vooruitzichten duidelijker zijn, de waarderingen iets minder ambitieus en sommige politieke onzekerheden weggewerkt. We waren dus niet verrast door de correctie. Volgens ons betekent dit dat de marktreactie niet gebaseerd is op een wijziging in de beoordeling van de macro-economisch of fundamentele factoren. De correctie was duidelijk een technische aangelegenheid. Er heerst onzekerheid over de inflatie en langetermijnrente. Maar de economie, arbeidsmarkten, investeringen en consumptie blijven zeer robuust. We verwachten dat dit in de nabije toekomst zo zal blijven.”

De correctie biedt daarom kansen om nieuwe posities in te nemen. “We hebben het risico in een vroeg stadium afgebouwd. Nu zijn we gestart met herbeleggingen in de Amerikaanse, Europese en Aziatische aandelenmarkten. We hebben ook opnieuw bedrijfsobligaties aan gunstige voorwaarden gekocht en voorzichtig onze beleggingsratio verhoogd.”

“Vermoedelijk komen er nog fluctuaties in de volgende dagen. We zouden die gebruiken om onze posities stap voor stap uit te bouwen en onze beleggingsratio verder te verhogen in lijn met onze nog altijd positieve vooruitzichten.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.