Energiesector zal ook in de aankomende maanden sterk blijven

State Street SPDR ETFs heeft haar nieuwe Sector & Equity Compass gepubliceerd. Met het oog op het Q1 2022, hebben Rebecca Chesworth, Senior Equity ETF Strategist, en haar team de sectoren bekeken die mogelijk voordeel kunnen halen uit top-down en bottom-up factoren. Energie was daar één van.

Highlights:

2021 was een sterk jaar voor de Energiesector – een sector die twee jaar geleden was afgeschreven Onder institutionele beleggers is er nog altijd minder aandacht voor de Energiesector en zeer veel aandacht voor de Technologiesector

Het afgelopen jaar was een sterk jaar voor de energiesector. Deze sector produceerde in 2021 de beste aandelenkoersrendementen in alle drie de regio’s (de VS, Europa en wereldwijd). Deze prestatie werd onder andere mogelijk gemaakt door olie & gas bedrijven die blijvende discipline hebben getoond en de uitdagingen van de transitie beginnen te erkennen. Beleggers reageerden hierop door in te zetten op deze minder populaire aandelen als onderdeel van hun waardehandel en hedge tegen de stijgende inflatie.

Rebecca Chesworth en haar team zeggen: “Als gevolg van de hogere ruwe olieprijzen blijft de energiesector hangen op het hoogste winstmomentum. State Street SPDR ETFs verwacht dat de prijzen voor ruwe olie de komende maanden sterk blijven als reactie op het nog steeds beperkte aanbod, lage voorraden en de wereldwijd groeiende vraag. De hogere winsten leiden tot grote stijgingen van dividenden (in sommige gevallen is het weer op het voormalige pre-pandemie niveau) en het terugkopen van aandelen. Dit geeft de sector een relatief aantrekkelijke rendementspremie.”

State street etfs