La Financière de l’Echiquier lanceert een oplossing rond robotica in België

La Financière de l’Echiquier (LFDE) maakt de lancering bekend van een beleggingsoplossing rond robotica in België. Het is de bedoeling wereldwijd te beleggen in innovatieve ondernemingen die profiteren van de bloei van robotica en automatisering.

In deze thematische oplossing worden, zonder sectorale beperkingen, cyclische groeiwaarden en groeiwaarden op lange termijn geselecteerd die een antwoord bieden op drie uitdagingen: arbeidskrachten in het licht van de vergrijzing, productiviteit en data-exploitatie.

Robotica is steeds meer verbonden en kan worden geanalyseerd volgens vier pijlers: fysieke robotisering (collaboratieve robots), digitale automatisering (intelligente algoritmen), fysieke infrastructuur (halfgeleiders) en digitale infrastructuur (de cloud). Tegen 2030 zal de roboticamarkt naar verwachting 90 miljard dollar waard zijn1.

Olivier de Berranger, adjunct-directeur-generaal en CIO van La Financière de l'Echiquier, licht toe: "La Financière de l’Echiquier heeft een expertise opgebouwd op het vlak van thematisch beleggingen, en daar krijgen beleggers steeds meer belangstelling voor. Wij zijn verheugd dat wij in België deze thematische oplossing kunnen aanbieden,die een aanvulling vormt op ons aanbod van internationale thematische aandelen."

1 Idate Digiworld, 2020.