BlackRock Verkiezingsbulletin

Wat de Amerikaanse verkiezingsuitslag ook moge zijn, er zullen gevolgen zijn voor vastrentende waarden en beursfondsen die kopposities innemen op de aandelenmarkten. Wij verwachten dat de langetermijnrendementen te maken krijgen met een plafond als Trump de verkiezingen wint of als Biden met een verdeelde regering komt te zitten. Amerikaanse Treasury yields kunnen verder dalen, omdat er voor de verkiezingen toch wel werd uitgegaan van een democratic sweep. Op de langere termijn zien we dat staatsobligaties te maken krijgen met een regime van hogere inflatie.

We verwachten dat techbedrijven, de quality factor en large caps het goed zullen doen onder een verdeelde regering – net zoals in het verleden. Opkomende markten, vooral Asia ex-Japan activa, zullen profiteren van een Biden-winst omdat het handelssentiment dan verbetert. In Azië hebben heel veel landen het coronavirus onder de duim gekregen, waardoor ze verder zijn op hun economisch herstelpad.

Als Trump wint zullen opkomende markten en internationale cyclische aandelen te maken krijgen met een opleving van de handelsspanningen.