BlackRock: Tech-aandelen, verkiezingen in de VS en beleidsmoeheid grootste beleggingsrisico’s

De macro-economische omstandigheden zijn aan het verbeteren, de markten hebben een rally laten zien en de toenemende marktvolatiliteit maakt duidelijk dat beleggers - nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen - moeten uitkijken voor risico’s. Vermogensbeheerder BlackRock is door deze factoren voor de komende zes tot twaalf maanden gematigd pro-risico en geeft de voorkeur aan obligaties. Dat schrijft het BlackRock Investment Institute in het wekelijkse commentaar.

“De toenemende dominantie van technologie-aandelen is de komende maanden één van de risico’s voor beleggers. Beleidsmoeheid is ook een risico. Een vroegtijdige terugtrekking van steun vanwege de covid-crisis kan de economische activiteit namelijk weer doen inzakken. Dit zou kunnen leiden tot forse littekens voor de reële economie, waar we tot nu toe geen permanente economische schade zien. Nu de winter eraan komt, kan de verspreiding van het virus op het noordelijk halfrond versnellen. Daarbij werpt de verkiezing van de Amerikaanse president in november ook zijn schaduw vooruit en kan de uitkomst drastische gevolgen hebben voor zowel het beleid als de markten."

“Wij geven de voorkeur aan schuldpapier omdat aandelen duurder zijn geworden in vergelijking met schuld. Binnen het obligatiesegment kiezen wij voor high yield omdat het meer inkomenspotentieel heeft, en zijn we neutraal over investment grade. In het aandelensegment geven wij de voorkeur aan aandelen uit de eurozone vanwege de cyclische blootstelling. We zijn onderwogen in de opkomende markten buiten Azië en neutraal over de markten in Azië zelf, dit met name omdat Azië het beter heeft gedaan wat betreft het onder controle krijgen en houden van het virus.”