BNY Mellon Investment Management: Winstgroei stuwt aandelenkoersen in 2020

Na een vlak 2019 krijgen bedrijfswinsten in 2020 te maken met een opleving, hetgeen aandelenkoersen verder opstuwt. De Amerikaanse verkiezingen zullen gedurende het jaar voor enige volatiliteit zorgen, maar vermogensbeheerder BNY Mellon Investment Management verwacht bij zowel small- als largecap-aandelen positieve rendementen.

BNY Mellon Investment Management verwacht dat door het ruime monetaire beleid, het deelakkoord tussen de VS en China en hogere winsten in 2020 het enthousiasme onder beleggers verder toeneemt. Een zichtbare verbetering van de fundamentals is echter nodig voor een voortdurende aandelenrally.

BNY Mellon Investment Management raadt een positie aan in cyclische sectoren, omdat deze recentelijk minder hebben gepresteerd en zullen profiteren van stabilisatie op het handelsfront. Na een lange periode waarin groeiaandelen beter presteerden dan waarde-aandelen, ziet de vermogensbeheerder nu een bescheiden omkering van die trend zolang de rentecurve steiler wordt. Niettemin zullen groei- als cyclische aandelen aantrekkelijke rendementen genereren.

De specialisten van BNY Mellon IM voorzien een opleving in de Europese productiesector, waarmee tevens de economische vooruitzichten voor het continent verbeteren. In 2019 werd een recessie in die sector nipt voorkomen. Europese aandelen kunnen hun onderwaardering ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers inlopen, ondersteund door de Europese Centrale Bank die klaar staat om in te grijpen indien nodig. De naar verwachting ordelijke Brexit pakt in 2020 eveneens positief uit voor Europese aandelen.