Invesco: Markten niet onder indruk van impeachment-procedure

Beleggers hebben moeite met het scheiden van hoofd- en bijzaken. In welke categorie vallen de mogelijke afzettingsprocedure in de VS, het voortslepende Brexit-drama en de verstoorde VS-China handelsrelatie?

Dit behandelt Kristina Hooper, chief global market strategist bij vermogensbeheer Invesco, in haar marktcommentaar van deze week. Ze raadt beleggers aan uit te kijken naar disruptieve processen met invloed op de economie en de rest als ruis te negeren.

Het opperen van een impeachment-procedure door leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen ziet Hooper als ruis. Zelfs als het ervan komt en Trump treedt af, dan neemt zijn vice-president het over en zal dit weinig beleidswijzigingen inhouden.

Anders is het met de Brexit: de uitkomst hiervan kan grote gevolgen hebben op de economie. Maar wat beleggers echt zorgen moet baren zijn de handelsperikelen.

Vrijdag berichtten media dat de VS maatregelen overweegt zoals het schrappen van ADR-listings van Chinese aandelen, het niet opnemen van Chinese aandelen in indices en het beperken van pensioenfondsen om te beleggen in China.

Dit was volgens Hooper de werkelijke reden dat de koersen vrijdag de weg omlaag kozen. De Amerikaanse beurzen zakten, maar die in China daalden nog harder.