State Street SPDR ETF's: Amerikaanse aandelen met lage volatiliteit aantrekkelijk

Terwijl de S&P 500 op 1 mei nog een recordhoogte van 2.954 had bereikt ervaren beleggers steeds meer onzekerheid en volatiliteit als gevolg van mondiale handelsgeschillen en zorgen over economische groei. Risicomijdende beleggers kunnen ervoor kiezen uit aandelen te stappen. Amerikaanse aandelen zijn op de lange termijn relatief juist aantrekkelijk gewaardeerd. Een Low Volatility strategie is aantrekkelijk voor beleggers die, zeker op de lange termijn, wel exposure aan Amerikaanse aandelen willen behouden maar in het huidige klimaat toch voorzichtig zijn.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETFs Nederland bij State Street Global Advisors:

“Beleggers die het adagium ‘Sell in May and go away’ hadden gevolgd zouden de 6%-koersdaling hebben ontlopen. Voor beleggers die nu kijken naar de mogelijkheden en kansen in de markt is het echter geen zwart-wit keuze om al dan niet in aandelen belegd te blijven. Voor hen kan een Low Volatility indextracker de juiste balans tussen risicoblootstelling en defensieve kenmerken bieden.”

Beleggers gebruiken zowel Low als Minimum Volatility strategieën maar het rendement kan verschillen door de indexopbouw. Low Volatility strategieën zijn beter gediversifieerd over verschillende sectoren en positioneren zich sneller in defensieve aandelen tijdens marktvolatiliteit.

Lowvolabeleggen