Brexit : utopie of dystopie ?

Andrew J. Belshaw, Head of Investment Management, Western Asset (a Legg Mason company)

Op 23 juni 2016 wordt in het VK een referendum georganiseerd over de vraag “Zou het VK een lid van de EU moeten blijven of de EU verlaten?”

Een Blijven-stem zou positief zijn voor het VK en zijn Europese activa, en naar ons aanvoelen is dit het meer waarschijnlijke scenario. Bedrijfsobligaties en aandelen zouden in waarde stijgen, aangezien de risicopremie voor de onzekerheid omtrent de toekomstige handelsrelaties dan vermindert.

In het geval van een Verlaten-stem geloven we dat het pond sterling in waarde zal zakken, evenals Britse en Europese aandelen en bedrijfsobligaties. De rendementscurve van Britste staatsobligaties zou omhoog gaan, terwijl het kernrendement van Europese obligaties zou dalen. We verwachten nochtans dat de BoE en de ECB voldoende liquiditeiten zouden voorzien om te vermijden dat instabiliteit het bancaire systeem zou treffen en om de markten tot rust te brengen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.