BNY Newton tipt India, Brazillie te duur

In extremis kan de lage olieprijs nog wel twee jaar aanhouden zo stellen de analisten van BNY Newton. Er is slechts een oppervlakkige correlatie tussen de opkomende markten en de olieprijs. Lage energieprijzen kunnen juist goed uitpakken voor de opkomende markten, die veelal netto-importeurs van olie zijn. De vooruitzichten voor de valuta’s uit de regio zijn minder kwetsbaar dan in 2015. De grootste druk komt niet meer van de grondstoffenmarkten, maar meer uit fiscale hoek.

Weg uit Brazilië

Opkomende markten zijn uitermate verschillend en hebben hele uiteenlopende economische vooruitzichten. Een trend die zich in 2016 zal doorzetten. De regio is verre van homogeen. Daarom is Newton niet bang om grote actieve posities in te nemen in afwijking van de index. Het fonds heeft bijvoorbeeld geen blootstelling aan Brazilië en ziet India juist als de groeiparel binnen de opkomende markten.

Liever India dan China

India vormt de komende vijf jaar het ruggenmerg van de Newton Global Emerging Markets strategie. India is een van de weinig markten ter wereld met een krachtig meerjarig groeipotentieel, gesteund door structurele groeifactoren, zoals hervormingen, demografische ontwikkeling en verbetering van de productiviteit.

Newton verwacht dat de economische groei in India in de komende jaren hoger zal liggen dan in China. Het land heeft zich weten te ontworstelen aan de groep opkomende markten die erg afhankelijk zijn van buitenlandse investeringen om hun groeiambities te verwezenlijken, de zogenaamde ‘fragile five’ (Turkije, Zuid-Afrika, Indonesië, India en Brazilië). Waarderingen lijken aantrekkelijk, inflatie, monetair beleid en valuta zijn beter dan voorheen onder controle.

Voor China verwacht Newton een lagere economische groei, maar die is wel van hogere kwaliteit dan in het verleden. Groei komt met name uit de dienstensector. Detailhandelsverkopen zijn gezond. Aantrekkelijke beleggingskansen in de tweede economie ter wereld zijn te vinden inmet name healthcare en e-commerce. Meer devaluatie van de Chinese munt valt te verwachten, maar niets dramatisch. Newton voorspelt geen totale bankencrisis, maar bedrijven met blootstelling aan de financiële sector zijn uitermate kwetsbaar.

Een andere favoriet voor Newton is Mexico, waar de economie profiteert van een positieve trend in de loonontwikkeling en dalende werkloosheid. Daarnaast zijn de verwachtingen voor de Filippijnen en Tsjechië positief. Naar sectoren gekeken, dan bieden healthcare en de dienstensector veel potentieel. Newton focust op bedrijven met een sterke winst, solide kasstroom en een hoog dividendrendement.

analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.