UPDATE: Bekaert benoemt nieuwe CFO

This is an update of the announcement from 06:48 29.06.2016 CEST. Reason for the update: fout in titel
Beatríz García-Cos Muntañola benoemd als CFO van Bekaert 
 
Mevrouw Beatríz García-Cos Muntañola wordt op 1 juli 2016 Chief Financial Officer van Bekaert. Zij volgt Bruno Humblet op die nu Chief Executive Officer is van Bridon-Bekaert Ropes Group. Mevr. García-Cos wordt lid van het Bekaert Group Executive en van de Raad van Bestuur van Bridon-Bekaert Ropes Group.
 
Beatríz García-Cos Muntañola heeft de Spaanse nationaliteit en behaalde een Master Economie en Bedrijfsadministratie aan de Universiteit van Barcelona in Spanje. Zij startte haar loopbaan als auditor bij Audigest SA in Barcelona en werkte gedurende 13 jaar als Accounting, Tax en Financieel Manager bij PPG Industries Inc in Rubi, Spanje, vooraleer ze in 2006 Vestas Wind Systems vervoegde als Financieel Directeur EMEA en Latijns-Amerika. Mevr. García-Cos werd in 2012 Chief Financial Officer van de mijnbouwdivisie van Trafigura Pte Ltd en oefende deze functie tot voor kort uit. Zij werkte vanuit het regionale kantoor van Trafigura in Genève, Zwitserland. Trafigura is één van de leidende, onafhankelijke handels- en logistieke maatschappijen voor basismaterialen wereldwijd en geneert een omzet van ongeveer US$ 100 miljard (2015) op jaarbasis. Trafigura is gespecialiseerd in de handel van olie en petroleum, metalen en mineralen, en scheepvaart en bevrachting.
 
Matthew Taylor, Gedelegeerd bestuurder, verklaarde: "Ik ben zeer verheugd de benoeming van Beatríz García-Cos Muntañola als nieuwe CFO van Bekaert te kunnen aankondigen. Beatríz zal ruime business en financiële expertise bijbrengen aan het Bekaert Group Executive en aan onze financiële teams. Zij heeft een sterk internationaal profiel in sectoren die voor onze business uiterst relevant zijn. Haar ervaring met de olie- en de mijnsector maakte van Beatríz ook een uitstekende kandidate voor benoeming als lid van de Raad van Bestuur van Bridon-Bekaert Ropes Group, die vandaag van start gaat. We verwelkomen Beatríz als nieuwe CFO van Bekaert en als bestuurder van de nieuwe kabelgroep."
 
Persmededeling in PDFThis announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Bekaert via GlobeNewswire

HUG#2023783