Campine NV: Jaarresultaten 2017

Campine boekt beste resultaat ooit

Met een nettoresultaat van € 7 mio, boekte Campine haar beste resultaat ooit.

2017 begon nochtans met de boete van € 8,2 mio die door de Europese Commissie werd opgelegd voor vermeende aankoopkartelvorming in de gebruikte autobatterijenmarkt. De stijgende metaalprijzen en goede operationele prestaties droegen echter bij tot sterke financiële resultaten gedurende het jaar.

Door de uitstekende resultaten kon de boete (die geïntegreerd werd in de resultaten van 2016) betaald worden vanuit de eigen cash-flow. Campine diende ook beroep in tegen deze bestraffing. Een definitieve beslissing hierover wordt pas verwacht tegen mid 2019.

Het bedrijf wil verder bouwen op deze sterke resultaten: "Voor 2018 voorzien we een investeringsbudget van meer dan € 7 mio om capaciteitsverhogingen en productiviteits-verbeteringen te realiseren" zegt Voorzitter Patrick De Groote. "Het is de eerste stap van een nieuw businessplan dat later dit jaar ontplooid zal worden". Campine benoemde in augustus 2017 bestuurder Willem De Vos als CEO, die nieuwe opportuniteiten ziet in de circulaire economie.

"Dankzij onze uitgebreide kennis in de recyclage van autobatterijen en metaalafval, konden we expertise opbouwen in het terugwinnen van verschillende metalen uit post-consumer en industriële afvalstromen en dit opent vele deuren voor synergiën in de toekomst" zegt CEO De Vos, die verduidelijkt dat "Het tijdperk van de loodzuurbatterij helemaal niet voorbij is, omdat elektrische wagens deze batterij nodig hebben om alle systemen - buiten het aandrijven van de motor - van stroom te voorzien." De Vos die carrière maakte in de chemische en kunststoffensector ziet daar ook kansen voor Campine . "We versnellen de innovatie in ons productgamma van vlamvertraging voor kunststoffen; die markt groeit namelijk jaarlijks met meer dan 10%."
"Daarnaast zijn er mogelijkheden om onze expertise in metaalrecyclage te combineren met het recycleren van plastics, wat zal leiden tot een uitgebreider productgamma, waarmee Campine 's groeitraject kan verdergezet worden" concludeert De Vos.

In bijlage vindt u het volledige persbericht.

Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/36e28afb-2924-458b-a7fa-84fec9c759c6