Dura Vermeer en Heijmans in bouwcombinatie voor nieuwbouw Europees Medicijnagentschap

Dura Vermeer betrekt Heijmans bij de realisatie van het nieuwbouwproject Europees Medicijnagentschap (EMA) aan de Zuidas in Amsterdam. Beide partijen vormen samen een bouwcombinatie, waarbij Dura Vermeer de contractpartij blijft voor opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf. Dura Vermeer heeft vandaag het contract voor het EMA-gebouw ondertekend met staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en de samenwerking met Heijmans bekend gemaakt. De totale contractwaarde van de opdracht bedraagt € 255 miljoen.

Heijmans maakt deel uit van de bouwcombinatie en wordt als integraal partner mede verantwoordelijk voor de bouwkundige en installatietechnische voorzieningen van het kantoorgebouw. Voor de Design & Build periode zijn Heijmans en Dura Vermeer ieder voor 50 procent verantwoordelijk. Heijmans zal verder een nadrukkelijke rol vervullen in de Maintain-fase van twintig jaar. Naast Heijmans werkt Dura Vermeer samen met een team van adviseurs bestaand uit MVSA Architects, Fokkema & Partners Architecten, OKRA landschapsarchitecten, Van Rossum, DWA en DGMR. Als partners voor de installaties zijn SDR Elektrotechniek en Van Dorp Installaties in het team opgenomen.

Amsterdam vestigingsplaats EMA
Eind maart 2019 verlaat het EMA Londen door het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Nederland is gekozen als nieuwe vestigingsplaats. Het nieuwe gebouw moet plaats bieden aan ongeveer 900 medewerkers, afkomstig uit zo'n dertig landen. Het pand bestaat naast werkplekken uit vergader- en congresvoorzieningen en heeft een bruto vloeroppervlak van 39.000 m2.

Het EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen (voor mensen en dieren) die op de Europese markt worden toegelaten.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.  

Voor meer informatie / niet voor publicatie:

Pers
Mandy Snijders
Communicatie
+31 73 543 52 17
msnijders@heijmans.nl  


Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/bff3f16a-8d36-4c7b-87b6-bcdbd1253b7b