AkzoNobel selecteert Nils Andersen als volgende voorzitter Raad van Commissarissen

5 maart 2018

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)

AkzoNobel maakt vandaag de nominatie bekend van Nils Smedegaard Andersen als lid van de Raad van Commissarissen met de intentie hem te verkiezen tot voorzitter na een succesvolle benoeming tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in april.

Deze aankondiging volgt op een uitgebreid zoek- en selectieproces uitgevoerd door de Raad van Commissarissen, geleid door Byron Grote, vice-voorzitter, waarbij grote aandeelhouders zijn geraadpleegd.

Nils Andersen, een Deens staatsburger, is niet-uitvoerend bestuurder bij BP en Unilever , waar hij lid is van de Audit Committees van beide bedrijven. Nils was Group Chief Executive van A.P. Moller - Mærsk van 2007 tot 2016 en was eerder President en Chief Executive Officer van Carlsberg en Carlsberg Breweries.

Byron Grote zei hierover: "We zijn zeer verheugd om Nils Andersen te mogen nomineren. Hij heeft een schat aan relevante ervaring opgedaan tijdens een uitgebreide internationale carrière in de sectoren van consumptiegoederen, energie en scheepvaart. Nils zal deze brede bedrijfskennis meenemen naar de Raad van Commissarissen nu AkzoNobel een gericht, sterk presterende Paints en Coatings onderneming wordt."

Nils Andersen voegde daaraan toe: "Ik ben verheugd om te worden voorgedragen voor de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen en kijk ernaar uit mijn rol te kunnen spelen in de transformatie van AkzoNobel en in het leveren van meer waardecreatie voor aandeelhouders en andere belanghebbenden."

De benoeming van de heer Andersen tot lid van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel is onder voorbehoud van de goedkeuring van de aandeelhouders en zal als zodanig worden toegevoegd aan de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die wordt gehouden op 26 april 2018.

---
Over AkzoNobel N.V.
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het leven aangenamer maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleur voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven. AkzoNobels jarenlange inzet wordt erkend door toonaangevende duurzaamheidsindices en rating agencies zoals de Dow Jones Sustainability Index en het Carbon Disclosure Project.

Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. Meer informatie over AkzoNobel vindt u online: corporate website, Facebook, YouTube, LinkedIn, Instagram en twitter.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter
Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/53ab1969-fd2d-498e-9536-5ab76ba4c315