Duitse pensioenfonds SOKA-BAU kiest voor SimCorp voor beleggingsbeheer

SimCorp heeft vandaag aangekondigd dat SOKA-BAU, een Duits pensioenfonds ten dienste van de bouwsector, SimCorp Dimension heeft gekozen als haar nieuwe platform voor front-back-office beleggingsbeheer. De overeenkomst, ondertekend in december 2017, zal dienen om de huidige systemen en architectuur van SOKA-BAU te innoveren en te consolideren, om het fonds te voorzien van een operationeel efficiënte en geïntegreerde instelling voor beleggingsbeheer.

Op basis van algemeen verbindende collectieve overeenkomsten worden de bedrijfspensioenregelingen van SOKA-BAU aan alle werknemers van de circa 75.000 bedrijven in de Duitse bouwsector verstrekt. De introductie van SimCorp Dimension als het centrale systeem in het beleggingsbeheer van SOKA-BAU zal zijn doelstellingen ondersteunen om een grotere automatisering, schaalbaarheid van de toekomstige groeiambities van het fonds en de flexibiliteit om zich aan nieuwe, complexe marktomstandigheden en vereisten aan te passen, te ondersteunen.

Een belangrijke vereiste bij de selectie van SimCorp Dimension is de mogelijkheid van SOKA-BAU om één multi-asset class-oplossing te gebruiken om het volledige investeringsspectrum te beheren in een reeks front-to-backofficefuncties, van portefeuillebeheer tot boekhouding. De selectie biedt SOKA-BAU een transparant proces gedurende de gehele levenscyclus van de investering en vervangt een aantal verouderde systemen en applicaties.

SimCorp Dimension zal ook SOKA-BAU voorzien van uitgebreide risicomanagementfunctionaliteit, die het pensioenfonds zal ondersteunen met efficiënte risicometing van zijn portefeuille. Door gebruik te maken van één enkele bron van real-time gegevens, mogelijk gemaakt door het Investment Book of Record (IBOR) van het systeem, zal de oplossing een beter inzicht bieden in de belichting en nauwkeuriger prognoses mogelijk maken en de pensioenen van haar leden veiligstellen.

Maria Güntner, hoofd van Portfolio Management bij SOKA-BAU, zegt: "Na een uitgebreid selectieproces, bleek SimCorp Dimension de meest complete oplossing te zijn om te voldoen aan onze vereisten op het gebied van integratie, automatisering en transparantie Consolidatie van onze systeemarchitectuur op één multi-asset class-platform zal onze vermogensbeheercapaciteiten aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd onze bedrijfskosten verlagen, waardoor we uiteindelijk onze leden en hun behoeften efficiënter kunnen bedienen. "

Alexander Hase, Vice President of Sales & Account Management, SimCorp Central Europe, voegde toe: "We zijn zeer verheugd SOKA-BAU te verwelkomen in onze wereldwijde gemeenschap van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, die de aanzienlijke voordelen van geconsolideerd vermogensbeheer voor de pensioensector en de verzekeringssector onderstrepen." Wij geloven dat het geïntegreerde karakter van SimCorp Dimension, in combinatie met onze voortdurende ontwikkeling van het systeem, is de optimale aanpak voor deze bedrijven en biedt de tools en diensten die ze nodig hebben om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften op het gebied van beleggingsbeheer. "

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.