ABLYNX BENOEMT DR ROBERT FRIESEN ALS CHIEF SCIENTIFIC OFFICER

GENT, België, 24 januari 2018 - Ablynx NV [ Euronext Brussels en Nasdaq : ABLX] deelde vandaag de benoeming mee van Robert Friesen, PhD, als Chief Scientific Officer (CSO), met ingang 1 maart 2018. Dr Friesen zal de wetenschappelijke, onderzoeks- en technologieactiviteiten van het bedrijf leiden en zal lid worden van het Directiecomité. Hij volgt Dr Antonin de Fougerolles op, Ablynx ' vorige CSO, die het bedrijf vorig jaar verliet om Chief Executive Officer (CEO) te worden bij Evox Therapeutics.

Dr Friesen heeft meer dan 20 jaar ervaring in de biofarmaceutische industrie en stond aan het hoofd van meerdere onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties (O&O). Dr Friesen vervoegt Ablynx van ProQR Therapeutics, een biotechnologisch bedrijf in klinische fase, waar hij momenteel Senior Vice President van de afdeling Science and Early Development is. Voordat hij bij ProQR Therapeutics in dienst trad, was Dr Friesen werkzaam bij Janssen BioTherapeutics, een bedrijf van Johnson & Johnson , als Global Head of Biologics Research, waar hij een doeltreffende O&O organisatie oprichtte van meer dan 200 wetenschappers en professionals gevestigd in Europa en de VS; en bij het Crucell Vaccine Institute, een bedrijf van Johnson & Johnson , als Vice President Preclinical and Clinical Research, waar hij het team leidde dat verantwoordelijk was voor de ontdekking, productie en preklinische ontwikkeling van monoklonale antilichamen. Vóór Crucell Vaccin Institute, was hij Head of Preclinical & Early Clinical Development bij MorphoSys.

Dr Friesen behaalde een doctoraat in biochemie aan de University of Texas en verrichtte postdoctoraal onderzoek aan de Universiteit van Groningen.

Dr Edwin Moses, CEO van Ablynx , heet Dr Friesen welkom in het team, en zei:
"Robert heeft een uitgebreide staat van dienst met het succesvol opstarten en uitvoeren van programma's voor het ontdekken van nieuwe geneesmiddelen en het opzetten van sterke onderzoeksorganisaties. We zijn verheugd dat hij zich bij ons team aansluit en de onderzoeksactiviteiten van ons bedrijf zal leiden in deze belangrijke en uiterst interessante periode voor Ablynx . We zullen zijn kritische deskundigheid en bewezen leiderschapscapaciteiten kunnen benutten bij het uitbreiden van onze gepatenteerde Nanobody product portefeuille en het uitvoeren van onze strategische samenwerkingen met grote farmaceutische bedrijven. We kijken ernaar uit Robert te verwelkomen terwijl we ons toonaangevende Nanobody platform verder ontwikkelen om zinvolle producten te leveren aan patiënten over de hele wereld, en substantiële waarde creëren voor de aandeelhouders van Ablynx ."

In een reactie op zijn benoeming, voegde Dr Friesen eraan toe:
"Ik heb Ablynx lang bewonderd en ben opgetogen om op zo'n belangrijk moment de Vennootschap te vervoegen. Gezien het opwaartse potentieel van Ablynx , kijk ik ernaar uit om op zinvolle wijze bij te dragen aan het momentum van Ablynx en om ons toonaangevende Nanobody platform verder te ontwikkelen om de strategie van het bedrijf, om een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf te worden, vooruit te helpen. Met Ablynx ' sterke pijplijn, platform en technologie, ben ik ervan overtuigd dat ons getalenteerde team nieuwe producten zal blijven afleveren aan patiënten met onvervulde medische noden waar er momenteel beperkte of geen therapeutische opties zijn."

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 45 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck KGaA & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS; Merck KGaA KGaA; Novartis ; Novo Nordisk ; Sanofi en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx :

Dr Edwin Moses
Gedelegeerd Bestuurder
t:   +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e:  edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t:   +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e:  lies.vanneste@ablynx.com

Volg ons op Twitter @AblynxABLX

Ablynx 's media relaties:
Consilium Strategic Communications
Mary-Jane Elliott, Philippa Gardner, Sukaina Virji
t:  +44 (0)20 3709 5700
e:  ablynx@consilium-comms.com

Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Dan Katcher or Joseph Sala
t:   +1 212-355-4449

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/47e34ad8-8db2-4335-b87f-d86f9fa5a49c