Biocartis Group NV: Biocartis en Amgen tekenen tweede Companion Diagnostic overeenkomst voor nieuwe oncologische compound

PERSBERICHT: 9 januari 2018, 07:01 CET

 

Biocartis en Amgen tekenen tweede Companion Diagnostic overeenkomst voor nieuwe oncologische compound

Mechelen, België, 9 januari 2018 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek ( Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag de ondertekening aan van een nieuwe companion diagnostic[1] (CDx) ontwikkelingsovereenkomst met Amgen , een leidend biotechnologiebedrijf (NASDAQ: AMGN), gericht op de ontwikkeling van Idylla(TM) CDx biomarkertesten voor een nieuwe oncologische compound die gebruikt zou worden in de behandeling van bepaalde vaste tumoren.            

Dit is de tweede CDx-overeenkomst die Biocartis ondertekent met Amgen . De eerste CDx-overeenkomst tussen beide bedrijven werd aangekondigd op 4 december 2017 en is gericht op het registreren van de Idylla(TM) KRAS Mutatie Test en de Idylla(TM) NRAS-BRAF Mutatie Test bij de US Food and Drug Administration (FDA) als een CDx-test voor Amgen 's medicijn Vectibix® (panitumumab).

Ulrik Cordes, EVP Companion Diagnostics van Biocartis, gaf volgend commentaar: "Deze nieuwe CDx overeenkomst versterkt onze samenwerking met Amgen . We zijn zeer tevreden om aan onze samenwerkingsrelatie nu ook een CDx co-ontwikkelingsprogramma te kunnen toevoegen die een nieuwe compound voor een Amgen - geneesmiddel ondersteunt. De aankondiging van vandaag is tevens een belangrijke volgende stap in de uitbreiding van ons CDx-portfolio, die zou moeten bijdragen tot het genereren van omzet op korte termijn en het creëren van een sterke pipeline aan toekomstige Idylla(TM) CDx-biomarkertesten."

Financiële details over de nieuwe CDx-overeenkomst met Amgen worden niet meegedeeld.

 

---- EINDE ----

Meer informatie:

Renate Degrave
Manager Corporate Communications & Investor Relations Biocartis
email rdegrave@biocartis.com
tel +32 15 631 729 | gsm +32 471 53 60 64 

Over Biocartis 

Biocartis ( Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis lanceerde in september 2014 het Idylla(TM) platform. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat voldoet aan belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie en infectieziekten. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de MDx-markt wereldwijd. Vandaag heeft Biocartis twaalf oncologietesten en twee infectieziektentesten op de markt in Europa. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde handelsmerken in Europa, de Verenigde Staten van Amerika en andere landen. Het Biocartis handelsmerk en logo en het Idylla(TM) handelsmerk en logo zijn handelsmerken van en worden gebruikt door Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, direct of indirect, in enige jurisdictie waar het gebruik hiervan verboden zou zijn door wetgeving. Elke lezer van dit persbericht zou op de hoogte moeten zijn van dergelijke beperkingen en deze in ogenschouw nemen. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het van toepassing zijnde bedoeld gebruik van elk individueel Biocartis product. Dit persbericht bevat geen aanbod van of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals aangepast.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing vanaf de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt expliciet elke verplichting of poging om enige toekomstgerichte verklaringen in dit document te actualiseren of wijzigen in de toekomst. Men dient geen onverwijld vertrouwen te stellen in toekomstgerichte verklaringen.
[1] Een CDx test is een test die een therapeutische behandeling vergezelt, en die helpt te voorspellen of een patiënt op een bepaalde behandeling zal reageren of niet.