Bitcoin 30% onderuit

Mott Capital-analist Michael Kramer zei dat de daling van de BTC-prijs een rood signaal geeft aan de prijs van de aandelenmarkt. Hij zei dat Wall Street zich in een overgangsperiode bevindt. Hij veronderstelde dat dit de aandelenmarkt in een bearish richting zou kunnen drijven. Hier is wat hij precies zei op Marketwatch.com

Bitcoin vertelt ons dat het risicosentiment van de markt in het algemeen aan het verschuiven is, en we geven om bitcoin omdat we om risicosentiment geven", schreef Kramer.

Bitcoin-prijs

Bitcoin price

BTC-prijzen zijn 28% gedaald ten opzichte van een piekwaarde van $ 64.829,14 medio april. De handel op zondag was ook te traag en schokkerig. Dit kwam door de tweet van Tesla Inc. Kramer voegde eraan toe dat het bullish sentiment de recente trend in de markt is, maar dat de trend kan omkeren. De meeste aandelenkoersen lopen nauw samen met BTC, bijvoorbeeld Russell 2000-index RUT, + 2,46%. Sinds 26 maart sloot de Russell 2000 zijn grootste wekelijkse procentuele daling. De Nasdaq Composite Index volgde hetzelfde patroon sinds 26 februari.

Kramer zei "bitcoin smelt" en voegde eraan toe dat het mogelijk is dat het actief nog meer ruimte heeft om te vallen. Er zijn maar weinig technische analisten die zien dat BTC $ 42.000 bereikt. Veel andere aandelen gedroegen zich zondagavond lager, zoals YM00, -0,37%, ES00, -0,33% en NQ00, -0,36%. Maar feit is dat veel analisten de aandelenkoersen eind 2021 zien stijgen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over BTC.

Tom Lee, oprichter van Fundstrat Global Advisors zei: “We zagen een sterke rally in de tweede helft van de week. We denken dat deze rally zal doorgaan naar deze week. We denken zelfs dat de aandelen nog steeds op schema liggen om voor 30 juni nieuwe hoogtepunten te bereiken ”

.