UBS AM koopt kantoorgebouw BOLD op Strijp-S in Eindhoven

UBS Asset Management Real Estate and Private Markets (UBS AM REPM) heeft namens een institutioneel mandaat, gemanaged vanuit Geneve in Zwitserland, het kantoorgebouw BOLD in Eindhoven gekocht.

De ontwikkeling van het pand (circa 9700m² en 72 parkeerplaatsen) is in handen van Spoorzone B.V. Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) heeft het gebouw als gedelegeerd ontwikkelaar voor Spoorzone B.V. ontwikkeld en het ontwerp is van Kraaijvanger Architects. In november 2020 zijn de eerste palen de grond in gegaan. Het kantoorpand zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 afgebouwd zijn. Dan vindt ook de daadwerkelijke oplevering plaats.

Douwe Vermeulen, Transactie Manager Real Estate bij UBS AM REPM: “Het kantoorgebouw komt te staan aan de kop van Strijp-S aan de centrumzijde. BDO Accounts & Adviseurs heeft een langlopend huurcontract getekend en zal na oplevering ongeveer 65% van het gebouw in gebruik nemen. Het pand biedt daardoor solide inkomsten voor de onderliggende klant.”

Strijp-S is een voormalig fabriekscomplex van Philips. Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij deze gebiedsontwikkeling; een gebied dat ongeveer 27 hectare beslaat. Deze plek - waar nog niet eens zo lang geleden uitvindingen werden gedaan - was jarenlang verboden terrein voor de Eindhovenaren. Samen met haar partners: de gemeente Eindhoven, Trudo en Woonbedrijf heeft VolkerWessels dit gebied tot een levendige en gemengde woon- én werkwijk getransformeerd. Nu is het de plek waar je moet zijn, waar creatieve ondernemers en nieuwe bewoners inmiddels hun plek hebben gevonden. In dit gebied worden uiteindelijk ongeveer 3000 woningen gerealiseerd en 120.000 m2 aan kantoren en ander commercieel vastgoed.

UBS AM werd geadviseerd door Van Gool Elburg (commercieel), Clifford Chance (juridisch en tax) en SGS (technisch). Spoorzone werd in deze transactie juridisch bijgestaan door AKD Benelux Lawyers.