Choice wil tot €5 miljoen ophalen in de aanloop naar haar project van directe notering op Euronext Access

Choice, de gratis persoonlijke tv-gids waarmee je snel en gemakkelijk je favoriete televisie en video kiest, inclusief groepsaankoopdienst voor Internet aan bodemtarief, lanceert vandaag een nieuwe publieke kapitaalronde. Doelstelling is om €5 miljoen op te halen.

Interview met Bart Van Coppenolle over Choice

“Deze aanbieding en het project van beursgang onderlijnen het dynamisme van dit project en zijn ambitie om wereldwijd toonaangevend te worden als Europees Consumer Tech bedrijf. Ik geloof er voluit in”, zegt José Zurstrassen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Choice NV. “Deze publieke kapitaalronde kadert in de beursgang van Choice NV d.m.v. een directe notering op Euronext Access die gepland wordt. Door aan de beleggers in deze en de vorige crowdfunding campagnes maandelijks de kans te bieden om uit te stappen en de onderliggende aandelen Choice NV te verkopen op de beurs, wordt investeren in het Choice project heel wat aantrekkelijker.

Voor de lange termijn belegger maakt het potentiële cash rendement tot €2,5 of 1% per maand dat er een extra beloning staat tegenover het risico van een vroege investering in een ambitieus Consumer Tech bedrijf”, zegt Bart Van Coppenolle, CEO van Choice. Het cash rendement waarover hier sprake is, bestaat enkel onder de hypothese dat er voldoende vraag is naar Internet en tv aan bodemtarief waardoor er voldoende vraag ontstaat naar e-voucher coupons die tegen de vaste prijs van €2,5 per maand verkocht zullen worden via de Choice website.

“Investeerders kunnen Units uitgegeven door Choice Trust PRIV ST. kopen aan €250. In één Unit zitten voorafgaand aan de notering van Choice NV op Euronext Access 25 aandelen Choice NV en één aandeel van de coöperatie Choice co-op CV. Units onderschreven na de start van de notering zullen nog slechts 20 aandelen Choice NV vertegenwoordigen en nog steeds één coöperatief aandeel”, zegt Philip Vandormael, CFO & COO van Choice. Deze crowdfunding campagne start vandaag en loopt tot maximaal twee maanden na de start van de notering, gepland voor eind oktober. Inschrijven kan via de site my.choice.be/publiekeplaatsing. Vorig jaar organiseerde Choice al een eerste publieke kapitaalronde waarbij ruim €2,5 miljoen publiek opgehaald werd via Choice co-op CV, bij minder dan 2000 aandeelhouders.

De details

Per Unit of coöperatief aandeel krijgen de leden iedere maand een e-voucher coupon ter waarde van €2,50 bij verkoop op het Choice platform. Bij inwisseling van deze e-voucher krijgt de consument toegang tot goedkoop internet of goedkope televisie bij de groepsaankooppartners van Choice. Houders van Units, coöperatieve aandelen of de coupons die deze opbrengen, kunnen hun maandelijkse e-voucher coupons verder verkopen aan andere geïnteresseerden via het Choice platform.

Houders van een e-voucher krijgen bij inwisseling van een e-voucher breedbandinternet aan €22,50 per maand of tv, inclusief uitgesteld kijken, aan €7,50 per maand. Zo besparen ze makkelijk tot €250 per jaar.

Via het Choice social media tv-platform stappen de gebruikers daarenboven in 'het tv-kijken van de toekomst'. Over Choice Choice is een gratis social media tv-gids waarmee consumenten snel & gemakkelijker een eigen keuze kunnen maken uit het ganse online video en beschikbare zender aanbod. En dit door hun favoriete afspeellijstjes als virtuele kanalen met elkaar te delen. Choice is daarnaast ook een groepsaankoopplatform met onder meer Internet en tv-diensten aan bodemtarieven.

De aandelen in Choice NV zijn vandaag nog niet beursgenoteerd. Het plan is wel om in de komende maanden een beursnotering op Euronext Access te starten. Er is nochtans geen garantie dat de notering zal gebeuren in deze timing. In het najaar van 2019 werd Choice al geselecteerd voor het TechShare programma van Euronext, waarin het Tech startups en groeiondernemingen voorbereidt op een beursgang.