Robeco lanceert FinTech aandelenfonds

Robeco heeft Robeco Global FinTech Equities gelanceerd. Het fonds belegt in aandelen van beursgenoteerde bedrijven die profiteren van de toenemende digitalisering van de financiële sector. Robeco is een van de eerste vermogensbeheerders die een actief beheerd fonds opzet dat alleen in beursgenoteerde Fintech-bedrijven belegt en dat beschikbaar is voor zowel institutionele als particuliere beleggers.

Robeco Global FinTech Equities is een benchmark-agnostisch fonds en bezit een geconcentreerde portefeuille van aandelen. Bedrijven in het eigen geconstrueerde beleggingsuniversum zullen deel uitmaken van een van de volgende drie segmenten: de winnaars van vandaag, Fintech-enablers en challengers. De winnaars van vandaag zijn bedrijven die al een concurrentievoordeel hebben in deze ruimte, FinTech-enablers omvatten bedrijven die de digitaliseringstendens mogelijk maken, en uitdagers zijn de bedrijven die de toekomstige winnaars zouden kunnen zijn. Deze spreiding over segmenten zorgt ervoor dat het fonds gediversifieerd is over verschillende factoren en risicokenmerken. Patrick Lemmens, die ook Robeco New World Financial Equities beheert, en Jeroen van Oerle, beiden lid van het Trends Investing-team van Robeco, zijn de portefeuillebeheerders van het fonds.

Patrick Lemmens, lead portfolio manager van Robeco Global FinTech Equities zegt: “Ik werk al bijna 25 jaar in de financiële sector en met mijn achtergrond als trendbelegger is de lancering van een FinTech-fonds de perfecte combinatie van deze twee aspecten. FinTech is iets waar ik altijd zeer gepassioneerd en enthousiast over ben geweest. Sterker nog, we beleggen al meer dan zes jaar in de digital finance-trend met Robeco New World Financial Equities, omdat dit een van de drie thema's in dat fonds is, maar het is heel spannend om een fonds op de markt te lanceren dat alleen in de FinTech-ruimte investeert. Ik ben ervan overtuigd dat digitale financiën de weg zal banen naar 2 miljard mensen die hun financiële zaken momenteel niet beheren, en dat online betaalmethodes mainstream worden, terwijl contant geld de uitzondering wordt. Met de lancering van dit fonds stellen we beleggers in staat om te profiteren van de trend van toenemende digitalisering.”