3333

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 19,89 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 19,48 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Philips kantoor groot Eindhoven

Philips
Philips

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,59 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,85 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,48.

De consensus van het dividend ligt op 0,87 cent per aandeel. Philips's dividendrendement komt dus op 2 procent uit. Het gemiddelde dividend van de elektronicabedrijven ligt op een schamele 0,17 procent.

Recente koersdoelen rond de 49 euro

Morgan Stanley, Citigroup en Barclays gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Philips' momenteel circa 40,51 miljard euro. Het aandeel Philips bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Philips 14 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 45 euro.

Historische beurskoersen Philips

koersgrafieken philips

Klikt u hier voor dividend aandeel Philips. Het aandeel sloot maandag op 43,43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.