AudioValley betaalt resterend saldo van zijn schuld aan Vivendi en geniet maximale korting van 35%

AudioValley, een internationale specialist in digitale-audio-oplossingen voor de B2B-sector, (ISIN-code: BE0974334667 / mnemonische code: ALAVY) maakt vandaag bekend dat het de laatste schijf van de schuld aan Vivendi heeft betaald voor een bedrag van 3 miljoen euro, in het kader van de vervroegde terugbetaling van het verkoperskrediet dat werd toegekend toen het een meerderheidsbelang nam in de pijler Radionomy/Targetspot.

Ter herinnering, de schuld bedroeg nominaal 24,6 miljoen euro per 30 juni 2019. Om een maximale korting van 35% te genieten, goed voor 8,6 miljoen euro, had de groep met Vivendi een akkoord gesloten met het oog op een vervroegde terugbetaling. Dat voorzag in twee vervaldagen:

 • een bedrag van 13 miljoen euro, dat op 19 december 2019 is betaald; en
 • het saldo van 3 miljoen euro, dat vóór 30 september 2020 moest worden betaald, en dat vandaag is voldaan.

  Alexandre Saboundjian, oprichter en CEO van AudioValley:
  "De terugbetaling van deze laatste schijf is een belangrijke mijlpaal voor onze Groep. Ik wil zowel de investeerders bedanken voor hun vertrouwen en steun, als Vivendi, dat ons de mogelijkheid heeft geboden deze terugbetaling in de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. Dankzij deze laatste aflossing genieten we de maximale korting van 8,6 miljoen euro, zoals voorzien in onze overeenkomsten.

  Sinds onze beursgang amper twee jaar geleden hebben we al een aantal belangrijke mijlpalen uit ons businessplan bereikt: de vervroegde aflossing van het verkoperskrediet dat Vivendi had toegekend, de volledige focus van onze ontwikkeling op digitale audio door de verkoop van Storever, en de versterking van onze technologische en commerciële posities op internationaal niveau.

  Al die financiële en operationele keuzes werpen nu hun vruchten af. Zo hebben we de afgelopen weken ondanks de gezondheidscrisis verschillende grote contracten gesloten (Sonos, Stingray, TuneIn en Radio France), die, als ze eenmaal volledig zijn uitgerold, op zich al goed zullen zijn voor een bijkomende omzet van meer dan 10 miljoen euro per jaar.

  Alle voorwaarden zijn nu aanwezig om AudioValley te laten uitgroeien tot een van de toonaangevende specialisten in digitale audio in de wereld. Ten slotte wil ik ook alle medewerkers, klanten en aandeelhouders bedanken die ons hun vertrouwen hebben geschonken en zo deze ambitie mee mogelijk hebben gemaakt. "