Biocartis Group NV: Idylla(TM) performantiedata gepresenteerd door belangrijke opinieleiders uit de VS op 2017 conferentie van Associatie voor Moleculaire Pathologie (AMP)

PERSBERICHT: 15 november 2017, 18:00 CET

 Idylla(TM) performantiedata gepresenteerd door belangrijke opinieleiders uit de VS op 2017 conferentie van Associatie voor Moleculaire Pathologie (AMP)

Mechelen, België, 15 november 2017 - Biocartis Group NV (('Biocartis' of de 'vennootschap'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek ( Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat Idylla(TM) performantiedata werd voorgesteld tijdens de Biocartis workshop op de jaarlijkse bijeenkomst van de Associatie voor Moleculaire Pathologie (AMP). Twee belangrijke opinieleiders uit de VS van erkende oncologische centra, Dr. Kanwal Raghav, MD, MBBS (Gastro-intestinale Medische Oncologie, MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas, VS) en Dr. Gregory J. Tsongalis, BS, MS, PhD (Professor Pathologie, Dartmouth Hitchcock Medical Center, New Hampshire, VS) bespraken belangrijke uitdagingen waarmee moleculaire diagnostiek testing vandaag nog steeds te kampen heeft in de VS, vooral rondom het lange wachten op resultaten. Beide belangrijke opinieleiders benadrukten ook de nood aan snelle moleculaire testen. 

Verder presenteerde Dr. Gregory Tsongalis resultaten van een interne studie die de performantie van de Idylla(TM) KRAS, NRAS en BRAF testen vergeleek met de interne zorgstandaard[1] van het Dartmouth Hitchcock Medical Center, in dit geval een Next-Generation Sequencing (NGS) technologie. De studie[2] werd uitgevoerd op 53 gearchiveerde FFPE[3] colorectale (darm) kankerweefselstalen, en gaf volledige overeenstemming aan met de zorgstandaard-methode in termen van gevoeligheid, specificiteit en voorspellende waarde.

Vishal Sikri, General Manager van Biocartis US Inc., reageerde: "De waarde van het Idylla(TM) platform wordt nog maar eens aangetoond in studies die in de VS worden uitgevoerd, hetgeen onderdeel is van onze marktadoptiestrategie. Met vandaag al meer dan 500 plaatsingen wereldwijd is het Idylla(TM) platform en het huidige moleculaire diagnose testaanbod aantrekkelijk voor elk laboratorium in de VS dat denkt aan het zelf uitvoeren of optimaliseren van hun huidige moleculaire diagnosetesten. Met testdoorlooptijden van tussen de 90 en 150 minuten en een maximale hands-on tijd van twee minuten omvatten de Idylla(TM) testen alle functies voor laboratoria in de VS die op zoek zijn naar snelle, gemakkelijke en nauwkeurige moleculaire testresultaten."

Biocartis lanceerde de commercialisatie van zijn oncologische testmenu (enkel voor onderzoeksdoeleinden) in de VS via zijn dochteronderneming, Biocartis US Inc., en via zijn officiële verdeler Thermo Fisher Scientific [4].

---- EINDE ----

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations Biocartis

e-mail   rdegrave@biocartis.com

tel         +32 15 631 729

gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 

Biocartis ( Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis lanceerde in september 2014 het Idylla(TM) platform. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat voldoet aan belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie en infectieziekten. Deze domeinen zijn respectievelijk het snelst groeiende en het grootste segment van de MDx-markt wereldwijd. Vandaag heeft Biocartis tien oncologietesten en twee infectieziektentesten op de markt in Europa. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Het Biocartis handelsmerk en logo zijn handelsmerken van Biocartis en worden gebruikt en zijn geregistreerd in Europa. Idylla(TM) is een geregistreerd handelsmerk in de Verenigde Staten en andere landen. Het Idylla(TM) handelsmerk en logo zijn handelsmerken van en worden gebruikt door Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, direct of indirect, in enige jurisdictie waar het gebruik hiervan verboden zou zijn door wetgeving. Elke lezer van dit persbericht zou op de hoogte moeten zijn van dergelijke beperkingen en deze in ogenschouw nemen. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het van toepassing zijnde bedoeld gebruik van elk individueel Biocartis product. Dit persbericht bevat geen aanbod van of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals aangepast.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn enkel van toepassing vanaf de datum van dit persbericht. Biocartis verwerpt expliciet elke verplichting of poging om enige toekomstgerichte verklaringen in dit document te actualiseren of wijzigen in de toekomst. Men dient geen onverwijld vertrouwen te stellen in toekomstgerichte verklaringen.

 [1]'Zorgstandaard' of 'Standard of Care' is een diagnostisch- en behandelingsproces dat een clinicus zou moeten volgen voor een bepaald type patiënt, ziekte of klinische situatie. Bron: https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=33263 , laatst geraadpleegd op 13 november 2017.

[2] De studie werd uitgevoerd op 53 gearchiveerde in formaline gefixeerde, in paraffine ingebedde (FFPE) colorectale (darm) kankerstalen in het Dartmouth Hitchcock Medical Center. Vergeleken met de NGS-technologie scoorde Idylla(TM) 100% op gevoeligheid, specificiteit alsook op positieve en negatieve voorspellende waarde. Studieresultaten werden voor het eerst gepresenteerd op de Biocartis Corporate workshop tijdens de Association for Molecular Pathology (AMP) 2017 Annual Meeting, 15 november 2017, VS.

[3] FFPE = in formaline gefixeerd, in paraffine ingebed.

[4] De overeenkomst werd ondertekend met Fisher Healthcare, onderdeel van Thermo Fisher Scientific .