Van Lanschot Participaties verwerft een minderheidsbelang in Jansens & Dieperink

's-Hertogenbosch / Zaandam, 10 november 2017

Van Lanschot Participaties heeft overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Jansens & Dieperink (www.jansensanddieperink.com), gevestigd in Zaandam.

Jansens & Dieperink is opgericht in 1945 en heeft ruim 70 jaar ervaring in het ontwerp, de fabricage en de assemblage van grote constructies van aluminium en roestvrijstaal. Gedurende deze periode is Jansens & Dieperink uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van aluminium en roestvrijstalen silo's en zwaartekrachtmengers voor de polymeerindustrie.

De aandeelhouders zullen de komende jaren investeren in verdere groei en strategische ontwikkeling van Jansens & Dieperink. AKD heeft Jansens & Dieperink begeleid in deze transactie. Van Lanschot Participaties werd geadviseerd door Lexence, Accuracy en JSA Tax Consultancy.

Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com

Van Lanschot Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan stabiele middelgrote ondernemingen in Nederland met een sterk management. Het investeringsbeleid is gericht op ondernemingen met een bewezen businessmodel, sterke marktpositie en aantoonbaar winstpotentieel. Van Lanschot Participaties verwerft bij voorkeur een minderheidsbelang (20-50%) en heeft een langetermijninvesteringshorizon. Meer informatie: www.vanlanschotparticipaties.nl.  

Op 3 november jl. heeft Van Lanschot Kempen de verzelfstandiging van Van Lanschot Participaties bekendgemaakt. Het participatiebedrijf wordt hiermee opengesteld voor derden, waaronder onze Private Banking-klanten. Van Lanschot Kempen blijft eigenaar van de bestaande portefeuille en wordt cornerstone investor met een minderheidsbelang in het nieuwe fonds, dat alle participaties zal omvatten die zijn gedaan vanaf 1 januari 2016 en alle toekomstige investeringen.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/9d407fc2-e87f-4414-bbf2-0574ab81c1c7