Trading update: RoodMicrotec zet positieve trend door - Omzet eerste negen maanden 16 % hoger jaar op jaar

Zwolle - 09 november 2017

  • Omzet Q3/2017 belangrijk hoger vergeleken met vorig jaar
  • Book-to-bill ratio boven de 1
  • Positieve cash flow uit operationele activiteiten
  • Youssef El Mamoune nieuwe Sales & Marketing Manager

RoodMicrotec , de Nederlandse leverancier van semiconductors en geavanceerde microchips, heeft in het derde kwartaal een belangrijke omzettoename geboekt vergeleken met de dezelfde periode in 2016, waarmee de positieve trend van de eerste zes maanden van dit jaar bevestigd werd. RoodMicrotec zet haar opwaartse trend voort met een omzetverhoging van 16% in de eerste negen maanden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De sterkste indicator - een positieve book-to-bill ratio - bleef op peil op een niveau boven de één. Er werd positieve cash flow gegenereerd uit de operationele activiteiten. In het laatste kwartaal van 2017 verwachten wij break-even te draaien.

'Van januari tot en met september heeft RoodMicrotec zich in alle opzichten positief ontwikkeld. Het doet mij genoegen dat RoodMicrotec haar omzet heeft weten te verhogen en dat onze resultaten belangrijk verbeterd zijn. Met deze positieve ontwikkeling zijn wij ervan overtuigd dat wij in het vierde kwartaal van 2017 break-even zullen draaien over dat kwartaal,' aldus Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec .

De verkoopafdeling van RoodMicrotec is verder versterkt. Youssef El Mamoune (46) is op 1 november benoemd als Sales & Marketing Manager. Hij zal een deel van het Duitse klantenbestand overnemen evenals de activiteiten in Frankrijk, Italië en Zwitserland. Hij zal met zijn grote expertise een belangrijke aanvulling vormen voor het team. Youssef El Mamoune zit al ruim 20 jaar in sales, en heeft eerder onder andere gewerkt bij Cetemoc ICT Services GmbH, Intertek Deutschland GmbH en EBV Elektronik GmbH, waar hij zijn kennis van de elektronica-industrie heeft verworven.

Over RoodMicrotec
Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied  van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM's en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

Onze diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren.

Ons geïntegreerde kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op internationale DIN EN ISO 9001:2015 normen. Ons kwaliteitsmanagement is tevens in grote lijnen in overeenstemming met de Automobielspecificatie ISO/TS 16949. De onderneming heeft ook een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kwalificatie volgens de ISO/IEC 17025 norm.

De value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor meer informatie visit: http://www.roodmicrotec.com

Dit persbericht is gepubliceerd in het Engels, Nederlands en Duits. In gevallen van tegenstrijdigheid tussen deze versies prevaleert de Engelse versie.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/2439e727-c9dd-4827-b5a4-ddd5c470759f