Strategie update Corbion: Creating Sustainable Growth

Tijdens de Capital Markets Day voor analisten en beleggers, die Corbion vandaag in Amsterdam houdt, zal het management van Corbion een strategie update presenteren voor de periode 2018-2021: Creating Sustainable Growth. In de afgelopen jaren heeft Corbion met haar Disciplined Value Creation strategie een solide fundament gelegd voor de onderneming. Met de nieuwe strategie streeft Corbion ernaar een hogere autonome omzetgroei* van 3 tot 6 procent op jaarbasis te realiseren. 

Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion : "Sinds 2014 hebben we grote vorderingen gemaakt met het bouwen van een sterk Corbion . We hebben vorm gegeven aan één coherente onderneming en gedisciplineerd waarde gecreëerd. Nu zijn we klaar voor de volgende fase, met verhoging van de autonome omzetgroei en aanhoudende waarde creatie voor onze stakeholders. Als innovator willen we vooroplopen met duurzame ingrediëntoplossingen, waarbij we bewuste keuzes bieden die specifiek zijn afgestemd op het creëren van waarde voor de klant. Onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen zijn in overeenstemming met de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling, zodat we een maximale positieve impact kunnen bewerkstelligen."

Groei-initiatieven
Binnen Ingredient Solutions** geeft Corbion prioriteit aan de volgende groei-initiatieven: Bakery gaat uitbreiden in Latijns-Amerika en zal zich in de VS richten op sneller groeiende segmenten, zoals de markt voor zoete bakkerijwaren en het foodservicekanaal. Binnen Meat gaat Corbion het huidige portfolio met antimicrobiële/conserveringsingrediënten uitbreiden naar een breder aanbod van ingrediëntoplossingen. In Biochemicals continueren we de portfoliobenadering op basis van melkzuur, gedreven door nieuwe innovaties zoals de resorbeerbare polymeertoepassingen in Biomedical.

Binnen Innovation Platforms** is sprake van verschillende initiatieven die op het punt staan een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de omzet in PLA (joint venture met Total) en DHA (joint venture met Bunge). Daarnaast blijven andere organische zuren zoals FDCA en biobarnsteenzuur onderdeel van ons strategisch innovatieprogramma.

Ter ondersteuning van deze groei-initiatieven gaat Corbion meer investeren in R&D. De R&D-uitgaven als percentage van de omzet zullen oplopen van 3% tot 4%. Tegelijkertijd wordt de organisatie aangepast aan het oplossingenmodel, met extra focus op klantwensen, co-creatie en verkoopondersteuning.

* Gedefinieerd als de volgens IFRS gerapporteerde omzet + de naar rato geconsolideerde omzet van joint ventures binnen Innovation Platforms
** Om meer recht te doen aan de activiteiten in elk segment, is Biobased Ingredients omgedoopt tot Ingredient Solutions en Biobased Innovations tot Innovation Platforms

Financiële guidance 2018-2021

  • Ingredient Solutions: netto-omzetgroei van 2-4% op jaarbasis (1-3% voor Food, 3-10% voor Biochemicals), met handhaving van EBITDA -marge >19% en een ROCE >20% per jaar in deze periode. Doorlopende investeringen zullen naar verwachting gemiddeld € 40 miljoen per jaar bedragen.
  • Innovation Platforms: om een beter beeld te geven van de onderliggende performance, worden behalve de omzet en EBITDA volgens IFRS ook de naar rato geconsolideerde omzet en EBITDA van joint ventures gerapporteerd. Netto-omzetgroei (inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures) 10-30%. EBITDA (inclusief de naar rato geconsolideerde joint ventures) nadert break-even in 2021, terwijl het maximale verlies voor de jaren 2018 en 2019 € 35 miljoen per jaar naar verwachting niet zal overstijgen. Doorlopende investeringen (inclusief investeringen in joint ventures, naar rato) van € 20-30 miljoen.
  • Progressief regulier dividend: het is ons streven om jaarlijks een stabiel tot geleidelijk oplopend absoluut dividendbedrag per aandeel uit te keren.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c174d316-098c-4204-bd91-cc017e671718