Gemalto introduceert het eerste on demand-beveiligingsplatform om data altijd en overal te beschermen

SafeNet Data Protection On Demand is een SaaS-databeveiligingsoplossing voor bedrijven en managed services dienstverleners om data overal te beschermen

Amsterdam, 7 november 2017 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, introduceert SafeNet Data Protection On Demand. Dit is een gecentraliseerd en op cloudgebaseerd servicesplatform voor databeveiliging en -beheer. De kosten en complexiteit van databescherming in uiteenlopende IT-infrastructuren en hybride cloudomgevingen vormen een steeds grotere uitdaging voor organisaties. Zij kunnen die nu te lijf gaan met het Security-as-a-Service platform SafeNet Data Protection On Demand. De oplossing integreert gemakkelijk met bestaande IT-systemen, DevOps-tools en clouddiensten en biedt zo bescherming daar waar data gegenereerd, geraadpleegd of opgeslagen wordt. Met deze on demand service kunnen bedrijven overal ter wereld op een ongekend eenvoudige wijze voldoen aan wet- en regelgeving zoals de GDPR.

Robuuste en schaalbare beveiliging
SafeNet Data Protection On Demand maakt databeveiliging op het hoogste niveau toegankelijk voor bedrijven, ongeacht de omvang. Organisaties kunnen nu kostenefficiënter en sneller databeveiliging implementeren om gevoelige informatie in elke omgeving te beveiligen, zonder hardware en software aan te schaffen, te configureren of beheren en met een eenvoudig 'pay-as-you-go'-tarief. Dit stelt hen in staat beveiliging op een simpele manier te integreren met alle IT-systemen en barrières tussen business en DevOps weg te nemen. Hierdoor wordt de time to market verkort. Binnen nieuwe en bestaande markten kunnen organisaties hun beveiligingsactiviteiten schalen om essentiële data te beschermen en tevens om prioriteiten te stellen zoals big data, blockchain, cloud computing, IoT en digitale betalingen.

SafeNet Data Protection On Demand biedt op dit moment onder andere de volgende beveiligingsdiensten:

  • Hardware Security Module (HSM) On Demand biedt bescherming voor transacties, identiteiten en toepassingen door cryptografische sleutels te beveiligen en het leveren van diensten voor versleutelen, decoderen, authenticatie en digitaal ondertekenen.
  • Key Broker On Demand maakt het mogelijk sleutels te beheren om een eenvoudige en veilige controle te verschaffen tussen de gecontroleerde bedrijfsbeveiliging en providers van SaaS- en clouddiensten, zoals Salesforce.
  • Key Management On Demand biedt een centrale manier om encryptiesleutels tijdens hun gehele levensduur te beheren en ondersteunt Key Management Interoperability Protocol-diensten (KMIP). Daarnaast fungeert dit systeem als 'sleutelmakelaar' voor organisaties die hun beveiligingsbeleid uitbreiden naar multi-cloudomgevingen via 'Bring Your Own Key' (BYOK).
  • Encryption On Demand beschermt gevoelige data waar deze zich ook bevinden, zoals in bestanden, mappen, databanken, opslagomgevingen en virtuele machines. 

Het uitgebreide partnernetwerk van Gemalto zorgt ervoor dat de integratie van databeveiliging in multi-cloud toepassingen versneld wordt. Het platform is ontworpen om te werken met zowel de meest gebruikte IT-producten als technologiebedrijven zoals Amazon.com Web Services, Dell EMC , Alphabet , IBM , Microsoft , NetApp , Huawei, Oracle en Salesforce. Bovendien kunnen klanten sneller modellen van een hogere orde ontwikkelen en opbouwen, door middel van bedrijfseigen API's of die van derden.

"SafeNet Data Protection On Demand vereenvoudigt databeveiliging door de gebruikskosten te verlagen en implementatietijden te verkorten. Ook is het beheren van meerdere oplossingen niet meer nodig", zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto . "Het cloud-neutrale model van het platform biedt ook snelheid en flexibiliteit, want gebruikers kunnen de databeveiligingsdiensten naar behoefte binnen enkele minuten inzetten met een gunstig 'pay-as-you-go'-tarief."

"Complexiteit is altijd al een pijnpunt voor organisaties geweest bij de inzet van encryptie en sleutelmanagement. Deze uitdaging zal groter worden door de groei van cloud computing en het IoT", zegt Garrett Bekker, principal analyst bij 451 Research. "Door organisaties te voorzien van één enkel stabiel platform dat toegankelijk is via een online marktplaats, kunnen bedrijven van alle groottes gebruikmaken van encryptie, sleutelmanagement en hardware beveiligingsmodules met slechts één druk op de knop. Gemalto 's SafeNet Data Protection On Demand ondersteunt bedrijven met beperkte middelen bij uitdagingen, zoals het groeiend tekort aan vakbekwaam beveiligingspersoneel."

"Onze klanten vragen steeds vaker naar on demand-databeveiligingsdiensten als encryptie en sleutelmanagement. Gemalto geeft hier antwoord op met een hele reeks cloudoplossingen, waardoor we snel op deze behoeften kunnen inspelen. We zien deze nieuwe manier van het beheren van beveiliging als een doorbraak binnen de branche. Bedrijven kunnen verder bouwen aan hun cloud strategie door beveiligingsapplicaties toe te voegen, die speciaal ontwikkeld zijn voor de cloud", zegt Frank Balow, senior manager bij NTT Security Duitsland, het gespecialiseerde beveiligingsbedrijf van de NTT-Groep. "Daardoor kunnen we sneller inspelen op de behoeften van onze klanten en hun IT-pijnpunten verminderen - dat alles op een betaalbare manier, waardoor ze kunnen schalen navenant hun groei."

Voor verdere informatie
Gemalto organiseert op 16 november om 11.00 uur EST (17.00 uur MET)  het webinar 'Security Heretic: What got us here won't get us there' over het veranderende landschap van databeveiliging. Registeren kan via https://www.brighttalk.com/webcast/2037/242233.

Gemalto en Cap Gemini presenteren de oplossing ook tijdens Dreamforce, van 6 tot 9 november in San Francisco - stand 1018.

Gerelateerde bronnen:

Over Gemalto
Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.
Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Meer informatie
Marcommit
Lotte Monster
gemaltoidp@marcommit.nl
035-5822730

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/80c7f1f7-35e1-4707-8750-0bc5da03adae

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/666cace6-89a1-4e23-b0de-4809e8e070f6