COIL GAAT ZIJN EERSTE DIVIDEND UITKEREN

Wereldwijde nr. 1 op gebied van aluminiumanodisering

PERSBERICHT

COIL GAAT ZIJN EERSTE DIVIDEND UITKEREN
VOORSTEL VOOR EEN VOORSCHOT VAN € 0,50 PER AANDEEL

Brussel, 27 oktober 2017 (8:30) - De Raad van Bestuur van COIL, die op 24 oktober 2017 bijeenkwam, besloot om zijn aandeelhouders voor te stellen een besluit te nemen over de uitkering van een voorschot op dividend van € 0,50 per aandeel voor het boekjaar 2017. In geval van goedkeuring door de algemene vergadering van 21 november 2017 zal dit dividend het eerste dividend in contanten zijn die de Vennootschap uitkeert sinds zijn oprichting.

Geslaagde concretisering van een belangrijke investeringcyclus

De afgelopen drie jaren heeft COIL een uitgebreid investeringsprogramma doorgevoerd, om zijn industriële activa te versterken en zijn groeiperspectieven te vergroten.

In België werd de fabriek van Landen aanzienlijk gemoderniseerd, de bedrijfskosten geoptimaliseerd en de productiviteit aanmerkelijk uitgebreid na de vernieuwingen van lijnen 1 en 2 en het sluiten van lijn 4. In Duitsland verdubbelde de fabriek van Bernburg zijn productiecapaciteit dankzij de installatie van een nieuwe continue anodisatielijn en een nieuwe technologisch geavanceerde logistiekhal.
Bovendien zal dankzij de installatie in België van een geautomatiseerde anodisatielijn voor serieproductie, die gebruik maakt van het nieuwe Aloxide® procedé al vanaf 2018 nieuwe kansen bieden voor een nog verdere diversificatie van de kernactiviteiten van de vennootschap.

In totaal werd er bijna 32 miljoen euro geïnvesteerd, voornamelijk door autofinancieringen van COIL. Deze aanzienlijke investeringen die mogelijk waren zonder de achteruitgang van de financiële structuur beginnen al snel hun vruchten af te werpen zoals met name blijkt uit de verbetering van de rentabiliteit van de vennootschap de afgelopen drie jaar.
                                                                                                                                                                                     
Implementatie van een dividend uitkerend beleid

In een context van terugkeer naar normatieve investeringsniveaus die voornamelijk zijn gericht op het onderhoud van het instrument en in het kader van gunstige perspectieven heeft de Raad van bestuur van COIL besloten een beleid in te voeren voor de regelmatige uitkering van dividend. De aandeelhouders die zijn opgeroepen voor de Algemene vergadering van 21 november 2017 kunnen beslissen over de uitkering van een voorschot op dividend van € 0,50 per aandeel voor het boekjaar 2017. De uitkering zal plaatsvinden op 28 november 2017.

Tim Hutton, Afgevaardigd bestuurder van COIL, geeft de volgende toelichting: "Met degelijke en regelmatige resultaten en een degelijke financiële structuur beschikt COIL over de economische capaciteit om zijn waarde creërende activiteiten te ontwikkelen. De Raad van bestuur wilde al eerder dit jaar een dividend voorstellen, maar de zware resterende investeringen voor 2017 hebben ons tot voorzichtigheid gemaand. Maar gelet op de geslaagde concretisering van ons investeringsplan is de Raad van bestuur nu van mening dat de tijd is aangebroken om onze aandeelhouders voortaan een rendement in dividend aan te bieden. Dit eerste dividend getuigt van het streven van COIL naar het maximaliseren van waarde voor zijn aandeelhouders."

COIL is de grootste anodiseur ter wereld voor de bouw- en industriesectoren.

 

Anodisatie is een elektrochemisch procedé (elektrolyse) dat op de oppervlakte van het aluminium een natuurlijke oxidelaag aanbrengt die beschermt en die kan worden gekleurd. Dit zorgt voor een buitengewone weerstand tegen corrosie en verhoogt de functionele kwaliteiten van het metaal.

 

Anodisatie beschermt alle natuurlijke en ecologische eigenschappen van aluminium. Het metaal behoudt zijn uitstekende verhouding sterkte/gewicht, zijn niet-magnetische eigenschappen, zijn uitzonderlijke weerstand tegen corrosie en zijn hoge recycleerbaarheid.

 

Geanodiseerd aluminium wordt gebruikt in verschillende soorten toepassingen: architectuur, design, industrie of auto's. 
Euronext Growth Paris
Isin: BE0160342011 - ALCOI
Reuters: ALCOI.PA
Bloomberg : ALCOI:FP
www.coil.be


COIL
Tim Hutton
Gedelegeerd bestuurder
tim.hutton@coil.be
Tel: +32 (0)11 88 01 88

 

CALYPTUS
Cyril Combe
cyril.combe@calyptus.net
Tel.: +33 (0)1 53 65 68 68
Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/44d466d3-041e-4cfa-852a-78a87665d859