Leasinvest Real Estate bereikt een akkoord met Immo Lux-Airport SA tot aankoop van de gebouwen B en E in het EBBC Business Park te Luxemburg

Leasinvest Real Estate heeft (via haar 100% dochtervennootschap Leasinvest Immo Lux) een akkoord bereikt met de Raad van Bestuur van de SA Immo Lux-Airport, emittent van de vastgoedcertificaten “Lux Airport”, met betrekking tot de overdracht van de gebouwen B en E onderliggend aan de vastgoedcertificaten “Lux Airport” gelegen in het EBBC Bedrijvenpark, route de Trèves 6, 2633 Senningerberg, in het Groothertogdom Luxemburg. De aankoopprijs van deze 2 gebouwen bedraagt € 47,3 miljoen. Deze prijs ligt in de lijn van de vastgoedwaardering van de onafhankelijke expert van Leasinvest Real Estate.

Met Immo Lux-Airport SA, de verkoper, werd overeengekomen om deze aankoop te finaliseren voor einde juni 2019.

Indirect werden deze 2 gebouwen reeds deels aangehouden als vastgoedbelegging door Leasinvest via een belang van 69,8% in de Lux Airport vastgoedcertificaten.

Samen met de 3 gebouwen waarvan Leasinvest Real Estate al eigenaar is – gebouw A en C sinds 19 december 2018 en gebouw D sinds 22 maart 2006 - zal de vennootschap door deze acquisitie eigenaar zijn van 5 van de 6 gebouwen op de site.

Informatie m.b.t. het certificaat is beschikbaar op de website www.kbcrealestate.be

European Bank & Business Center (EBBC) bestaat in totaal uit 6 kantoorgebouwen met een globale oppervlakte van ongeveer 26.000 m², en geniet van een strategische ligging in het Luxemburgse Airport district, op wandelafstand van de luchthaven van Luxemburg. Gezien het belang van dit district behoort het eveneens tot de uitbreidingszone voor de tramlijn, waardoor het park ook eenvoudig te bereiken zal zijn met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum en het zakendistrict “Kirchberg”.

MICHEL VAN GEYTE CEO:

“Na deze overdracht zal Leasinvest eigenaar zijn van 5 van de 6 gebouwen in het business park. Leasinvest zal naast het dynamisch beheer van dit business park eveneens overgaan tot het uitbouwen van een sterke business community met dienstverlening aan de gebruikers (co-working, IT-diensten, catering, crèche, fitness, etc.) naar analogie met de business center & co-working-concepten die succesvol werden geïmplementeerd in andere gebouwen van de portefeuille.”
Voor meer informatie, contacteer

Leasinvest Real Estate

MICHEL VAN GEYTE
CEO
T: +32 3 238 98 77
E: michel.van.geyte@leasinvest.be
Over LEASINVEST REAL ESTATE Comm.VA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm.VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op 31/03/2019 bedroeg de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest € 1,03 miljard verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (54%), België (36%) en Oostenrijk (10%).

Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg.

De OGVV noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van € 613 miljoen (waarde 14/06/2019).

Bijlage