Joint venture van ASI en Ailon bouwt 5000 ‘microwoningen’ in Noord-Europese stadscentra

Aberdeen Standard Investment (ASI) en de Scandinavische Ailon Group gaan 5.000 microwoningen realiseren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar compact wonen met gedeelde voorzieningen voor studenten en jonge professionals in Noord-Europese steden.

Het gaat om een combinatie van nieuwbouw en herbouw op centraal gelegen locaties. De meeste van de 5.000 woningen zullen in 2020 en 2021 worden opgeleverd.

De vraag naar microwoningen groeit sterk door de stijgende huurprijzen in Noord-Europese steden. Ook de wens van jonge professionals om compact en flexibel te wonen in levendige stadscentra zwengelt de vraag aan. De microwoningen bieden toegang tot gemeenschappelijke studie- en werkplekken. De joint venture van ASI en Ailon Group die de woningen ontwikkelt werd in 2017 opgericht.

“Woonruimte in de meest aantrekkelijke Noord-Europese steden is prijzig en microwonen is voor ons een goede manier om kwalitatief goede woonruimte toegankelijk te maken, met de faciliteiten en op de locaties die mensen willen,” zegt Christian Schjødt-Eriksen, fondsbeheerder van het Aberdeen European Residential Opportunities Fund (“AEROF”), dat in de joint venture investeert. "Tegelijkertijd bieden we institutionele beleggers hiermee de mogelijkheid om een stabiele inkomensstroom te genereren in een marktsegment met een aanzienlijk potentieel waar de huurprijzen op de lange termijn nog kunnen stijgen," voegt hij toe.