Saxo Bank: Pokémania maakt Nintendo overgewaardeerd aandeel

Het Nintendo-aandeel is onder de klanten van Saxo Bank net zo populair als het spel is onder de Pokémon-fans. De groei van 110% en de hoge volatiliteit maken het een interessant aandeel voor handelaren. Nintendo is inmiddels Apple en Facebook voorbij gestreefd als meest verhandelde aandeel op het SaxoTraderGo platform.

"Nu het aandeel in zeer korte tijd 110% is gestegen, moeten beleggers zich afvragen of Nintendo zo’n hoge waardering kan rechtvaardigen. Je zou kunnen zeggen dat het Nintendo-aandeel zelf in een "augmented reality” is beland, net zoals de Pokémons in het spel”, zegt Peter Garnry, Head of Equity Strategy bij Saxo Bank.

"Afgelopen week was Nintendo het meest verhandelde aandeel op SaxoTraderGo en veel klanten hebben geprofiteerd van de stijging. Toch geloven wij dat het aandeel zijn hoogtepunt heeft bereikt, en dat beleggers moeten overwegen om short posities aan te nemen om te kunnen profiteren wanneer het aandeel naar een lager en redelijker niveau zakt.”, zegt Garnry.

Peter Garnry stelt dat het spel een gemiddelde omzet genereert van $0.25 per dagelijkse actieve gebruiker (ARPDAU). Dat is $0.05 hoger dan het vorige record, dat met $0.20 op naam stond van King Digital's Candy Crush.

"Zelfs als we ervan uitgaan dat Pokemon Go een miljard actieve gebruikers bereikt en de ARPDAU tot $0.50 stijgt, rechtvaardigt dat nog steeds niet de huidige waardering. Nintendo moet eerst inkomstenstromen zien te vinden voordat de formule opgaat. De potentie voor advertenties en andere marketingdoeleinden is sterk, maar de waarde van zulke initiatieven is uiterst onzeker”, zegt Garnry.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.