Mobistar zet samenwerking met The Phone House stop

De mobiele operator Mobistar zet eind september de samenwerking met winkelketen The Phone House stop. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Door het beëindigen van het contract zullen in de vijftig Belgische vestigingen van The Phone House geen abonnementen of prepaidkaarten van Mobistar meer worden verkocht. Daarmee wordt een samenwerking van zestien jaar afgesloten.

Het beëindigen van het contract zou gedeeltelijk zijn ingegeven door het feit dat The Phone House twee jaar geleden door concurrent Proximus werd overgenomen. De beslissing zou echter ook te maken hebben met de strategie van Jean-Marc Harion, chief executive van Mobistar , die de activiteit van de eigen distributiekanalen zou willen stimuleren.

Mobistar zegt dat de commerciële voorwaarden van The Phone House niet meer overeenstemden met de verwachtingen van de mobiele operator. The Phone House zegt te beslissing van Mobistar te betreuren, maar blijft naar eigen zeggen vasthouden aan een samenwerking met verschillende operatoren.

Bron: Express.be