Telenet lanceert werken van de Grote Netwerf

Het kabelbedrijf Telenet is gestart met de aangekondigde werken om zijn netwerken te versterken, zodat online snelheden van één gigabit per seconde zullen kunnen worden aangeboden. Volgens John Porter, chief executive van Telenet , is de bijkomende bandbreedte noodzakelijk om de evolutie van het internetgebruik te volgen.

Indien er niet zou worden ingegrepen zou het bedrijf volgens hem binnen drie tot vier jaar met een tekort aan capaciteit worden geconfronteerd. Het fenomeen moet volgens Porter worden toegeschreven aan het online gedrag van de consument, die steeds meer gebruik wenst te maken van videoplatformen zoals Stevie, YouTube of Netflix.

Het project, dat de naam Grote Netwerf meekreeg, moet over een periode van vijf jaar worden gerealiseerd en vergt van Telenet een investering van 500 miljoen euro. Om de plannen te kunnen realiseren, moet het bedrijf ongeveer twee miljoen onderdelen van het netwerk versterken. Telenet zegt na de realisatie tot de absolute top in Europa te zullen behoren.

Bron: Express.be