Individuele klant levert Mobistar nog 23,9 euro per maand op

De mobiele operator Mobistar heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 281,5 miljoen euro. Dat betekent een daling met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er wordt wel opgemerkt dat de omzetdaling signalen van een afvlakking laat optekenen.

Tijdens het eerste kwartaal werd immers nog gewag gemaakt van een achteruitgang met 16 procent en de laatste drie maanden van vorig jaar was er sprake van een inkrimping met 21 procent. Mobistar telde tijdens het tweede kwartaal van dit jaar nog 3,04 miljoen eigen klanten. Dat betekende een daling met 50.000 eenheden. Bij de indirecte klanten, aangebracht door de virtuele operatoren, was er een toename met 10 procent tot 1,51 miljoen eenheden.

Een gemiddelde klant brengt Mobistar nog 23,9 euro maandelijkse inkomsten op, tegenover 23,4 euro tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Twee jaar geleden werd echter nog een niveau van bijna 29 euro opgetekend. De nettowinst daalde van 22,3 miljoen euro naar 15 miljoen euro.

Bron: Express.be