Apple bestelde 70 à 80 miljoen 'grote' iPhones

Apple heeft volgens ingewijden zijn toeleveranciers gevraagd tegen eind december 70 à 80 miljoen exemplaren van twee grotere iPhones te produceren. Naar de toestellen wordt doorgaans gerefereerd als naar de ‘iPhone 6’.

Het technologiebedrijf hoopt zo klanten te verleiden die het voorlopig bij soortgelijke telefoons van Samsung houden. Een iPhone zal een scherm van 4,7 inch hebben, een andere ruim 5,5 inch.

De bestelling overtreft ruimschoots die van 50 en 60 miljoen exemplaren die voor respectievelijk de iPhone 5S en 5C werden geplaatst. Dat toestel had een diagonale doormeter van 4 inch. De nieuwe toestellen zouden in hetzelfde metalen omhulsel komen als de iPhone 5S en ook in verschillende kleuren worden aangeboden.

Volgens geruchten zouden de schermen van saffierglas worden gemaakt. Dat materiaal is duurzamer, maar ook duurder dan het huidige glas in de iPhone. De nieuwe toestellen zouden naast een groter scherm ook een dunnere behuizing bieden. Apple 's belangrijkste toeleverancier Foxconn rekruteert ondertussen honderden nieuwe arbeiders per dag en zou volgende maand al met de productie starten. Verwacht wordt dat de iPhone 6 ergens tussen september en december op de markt komen.

Bron: Express.be