Amazon doet een Spotify: lees eens 600.000 boeken voor 7,5 euro per maand

Amazon.com is gestart met een test waarbij de online retailer een bibliotheek met 600.000 boeken ongelimiteerd ter beschikking van zijn abonnees stelt voor 9,99 dollar (7,5 euro) per maand. Amazon.com lijkt zo op zijn boeken het model te gaan toepassen dat Spotify in de muziekwereld en Netflix in de filmwereld heeft geïntroduceerd.

Het model zou Kindle Unlimited gaan heten doch geen titels toegankelijk maken van de vijf grote uitgeverijen Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin Random House en Simon & Schuster. Net daarom vragen velen zich af of Kindle Unlimited wel toekomst heeft.

Volgens Richard Mollet, de CEO van de sectororganisatie Publishers Association, is Amazon.com al geruime tijd met het project bezig: “In de boekenwereld wordt al drie, vier jaar de vraag gesteld: wanneer krijgen wij ons Spotify moment?”

Verder bestaan al soortgelijke diensten, zoals Scribd en Oyster, maar die situeren zich veelal in niches en ook hier geven de grote uitgeverijen niet thuis. Die vrezen dat zulke abonnementsformules veel van hun belangrijkste klanten naar dit soort e-boekenplatforms zou doen overstappen, wat de verkoop uiteraard zou schaden.

Bron: Express.be