BAM haalt geld op door verkoop vastgoed

BAM Properties (de vastgoeddochter van het Britse utiliteitsbouwbedrijf BAM Construct UK) heeft het door hen gerealiseerde kantoor A3 op het kantorenpark Glory Park in High Wycombe (ten westen van Londen) verkocht aan vermogensbeheerder F&C via hun dochteronderneming IRP Holdings. IRP Holdings kocht het kantoor van ruim 1.800 m2 voor ruim € 8 miljoen.

BAM heeft recentelijk de begane-grondverdieping en de eerste verdieping van het kantoor voor een periode van tien jaar verhuurd aan Takeda UK Ltd. De tweede verdieping is voor de komende vijfenhalf jaar verhuurd aan Aptiv. Deze verkoop volgt op de verkoop in december 2013 van het kantoor A2 op Glory Park aan F&C UK Property Fund. Dit kantoor van circa 1.500 m2 is tot 2023 verhuurd aan het farmaceutische bedrijf Macarthys Laboratories Ltd.

BAM heeft in 2013 een desinvesteringsprogramma voor de vastgoedportfolio ingezet met de ambitie op jaarbasis ten minste € 100 miljoen te realiseren. Met de verkoop van het kantoor A3 op Glory Park is het streefbedrag voor 2014 al overtroffen.