Supermarktgroep Colruyt schrapt vijftien Aziatische leveranciers

Superkmarktgroep Colruyt heeft het voorbije jaar de samenwerking met vijftien Aziatische leveranciers van niet-voedingsproducten stopgezet. Dat heeft Colruyt bekend gemaakt. De beslissing is het gevolg van een reeks sociale audits die de groep heeft laten uitvoeren. In totaal werden vorig jaar tweeënzestig Aziatische non-foodleveranciers door Colruyt geëvalueerd.

De vijftien geschrapte leveranciers bleken onder meer een audit te weigeren of lieten resultaten optekenen die niet aan de normen voldeden of werden betrapt op zware inbreuken. Onder meer werden werknemers verplicht een overdreven aantal overuren te presteren, terwijl evenmin een correct salaris werd betaald. Ook wordt gewag gemaakt van inbreuken tegen de elementaire veiligheidsregels.

Colruyt wijst erop daarnaast ook 223 audits van internationale organisaties aanvaard te hebben. Colruyt benadrukt al elf jaar sociale audits te organiseren, waarbij het bedrijf zegt een geleidelijke verbetering van de werkomstandigheden te hebben kunnen opmerken.