Siemens bekroond tot Belgisch werkgever van het jaar

De Duitse industriële groep Siemens is bekroond tot Belgisch werkgever van het jaar. Siemens liet bij de verkiezing, georganiseerd door Vacature, consulent Acerta en de Vlerick Business School, de bedrijven Janssen Pharmaceutica en Bayer achter zich. De publieksprijs ging naar Volvo Cars Gent.

In de non-profitsector werd de titel toegekend aan de Vlaamse Overheid, gevolgd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en de Universiteit Leuven. De publieksprijs was voor de Universiteit Gent. In de social profitsector werd het Universitair Ziekenhuis Leuven bekroond, gevolgd door de Christelijke Mutualiteiten en de Cliniques Universitaires Saint-Luc. De publieksprijs werd toegekend aan het Universitair Ziekenhuis Gent.

Telecomoperator Proximus ontving een bijzondere prijs voor zijn succesvolle diversteitsbeleid. De initiatiefnemers merken op dat werkzekerheid een grote impact heeft gekregen op de evaluatie van potentiële werkgevers, terwijl ook aan jobinhoud en sfeer grote aandacht wordt besteed.