Google heeft contactlens met ingebouwde camera

Alphabet heeft een patent aangevraagd voor een contactlens die een kleine camera bevat. Eerder dit jaar raakte bekend dat Alphabet aan een slimme contactlens werkt waarin naast chips en sensoren ook een antenne zit verwerkt en die speciaal is ontwikkeld om de bloedglucosespiegel van diabetici te meten.

Maar in een patentaanvraag die door Patentbolt is ontdekt staat nu dat de lens ook meerdere camera’s bevat die mensen met slechte ogen kunnen helpen. Bepaalde eigenschappen van Alphabet 's bril Alphabet Glass zouden in de contactlens kunnen worden geïntegreerd.

Blinde mensen zouden dankzij de lens de omgeving kunnen scannen voor obstakels. Die informatie zou dan door de lens draadloos aan een smartphone worden doorgegeven, waarna de drager ervan verwittigd zou worden. De lens zou ook kunnen inzoomen op een zone die voor de drager van specifieke interesse is. Nog volgens Alphabet zou de lens gezichten kunnen herkennen en dus blinden kunnen verwittigen wie er in de buurt is.

<a href='/aandeel/397-alphabet'> Alphabet </a> lens

De nieuwe slimme lens is een project van Alphabet X, de afdeling die ook Alphabet Glass en zelfrijdende wagens heeft bedacht.

Bron: Express.be