Bpost moet ook verkeersboetes buitenlanders afhandelen

Het postbedrijf Bpost moet ook de verkeersboetes van buitenlandse chauffeurs verwerken. Dat hebben minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet en haar collega van justitie Annemie Turtelboom beslist. Daarover zal met Bpost een nieuwe overeenkomst worden afgesloten.

Na het afschaffen van de boetezegels kreeg Bpost in het midden van het voorbije decennium de verantwoordelijkheid toegewezen om de onmiddellijke inning van verkeersboetes af te handelen. Omdat de politie op dat ogenblik technisch niet klaar was, gaf de Privacycommissie een uitzonderlijke toestemming om vertrouwelijke persoonsgegevens aan het postbedrijf over te maken. De ministers willen de overeenkomst nu echter ook uitbreiden tot buitenlandse verkeersovertreders.

In een advies aan minister Turtelboom merkt de Privacycommissie echter op dat er deze keer geen sprake meer is van een noodsituatie, zoals destijds bij het verdwijnen van de boetezegels. Er wordt daarom bijkomende informatie gevraagd over de behandeling van de gegevens.

Bron: Express.be