Nieuw patent Apple voor typen

Apple heeft een patent ingediend dat mensen toelaat hun omgeving in het oog te houden terwijl ze tekstberichten maken. Dat moet vermijden dat ze tegen zaken aanbotsen of -rijden terwijl ze tekstberichten op hun smartphone intypen.

Volgens het patent, dat vorige week door het U.S. Patent and Trademark Office werd gepubliceerd, kan ‘de camera van het apparaat voortdurend videobeelden op de achtergrond van het tekstbericht van de omgeving nemen en tonen opdat de gebruiker van het apparaat continu de omgeving kan monitoren terwijl hij gewoon een bericht blijft maken.’

Het patent maakt verder melding van soortgelijke mogelijkheden voor het gebruik van de technologie bij apps en webbrowsers. Ook het posten van een statusupdate op Facebook of voetbalstanden checken zou dus veilig kunnen gebeuren terwijl men op straat loopt. Het patent suggereert dat de technologie klaar is al is er geen indicatie wanneer en of Apple ze in haar iPhone wil integreren.

Zoals op onderstaande video te zien is bestaan er al apps die toelaten tekstberichten te maken met een beeld van hun omgeving op de achtergrond, maar die laten enkel toe teksten te kopiëren en plakken, niet ze gelijktijdig in het berichtenveld te typen.

Bron: Express.be