Germyns naar rvc BinckBank

Vandaag werd bekend dat Vicent Germyns (1973) de overstap zal gaan maken naar de raad van commissarissen van BinckBank. Dit voor een termijn van vier jaar zo meldt BinckBank. Germyns is hiermee de eerste Belgische bestuurder bij BinckBank.

Tijdens de jaarvergadering op 22 april dit jaar zal dit voorstel worden voorgedragen. Tot heden was Germyns betrokken bij de internationale expansie van de bank. Dit betrof de activiteiten in Nederland, België, Frankrijk en Italië.

Vincent Germyns, BinckBank
Vincent Germyns, BinckBank

Focus op retail

BinckBank heeft zich tot doel gesteld om meer op het retailsegment te gaan focussen. Het institutionele gedeelte staat te koop en bevindt zich momenteel in een biedingsfase. BinckBank, dat in België marktleider is, ziet vooral veel perspectief in de Italiaanse markt.

De Italiaanse markt wordt als veel competatiever beschouwd en dit zou volgens Germyns op termijn de benchmark voor BinckBank in de overige landen kunnen worden. BinckBank ziet verder nog veel potentieel liggen op het gebied van sparen en vermogensbeheer. In Nederland bieden zij dit al aan via Alex Vermogensbeheer .