Telenet blijft denken aan lancering van eigen zender

Het kabelbedrijf Telenet blijft geïnteresseerd in een instap in de mediagroep De Vijver. Indien die interesse echter niet geconcretiseerd kan worden, overweegt het bedrijf eventueel de lancering van een eigen televisie-kanaal. Dat heeft John Porter, chief executive van Telenet , gezegd.

Hij benadrukt daarbij dat het bedrijf dient te investeren in lokale content om zijn aanbod te kunnen verbeteren. De Vijver Media, dat onder meer actief is met de televisie-zenders Vier en Vijf en geconfronteerd wordt met de waarschijnlijke uitstap van aandeelhouder Sanoma , zou daarbij een mogelijkheid zijn. Een band tussen een kabelbedrijf zoals Telenet en een content-aanbieder zoals De Vijver wordt echter sceptisch bekeken omwille van mogelijke belangenvermenging en marktverstoring.

Indien het verzet tegen de samenwerking te groot zou blijken, zou Telenet mogelijk kiezen voor een eigen televisie-kanaal. Het bedrijf zegt ook mogelijkheden te zien in het aanbod voor de generatie televisiekijkers tussen achttien en vierendertig jaar.

Bron: Express.be