Update Dexia inzake Tier1 instrumenten

In overeenstemming met de bepalingen van het geordende resolutieplan goedgekeurd door de Europese Commissie op 28 december 2012, is het Dexia verboden om discretionaire coupons uit te betalen met betrekking tot haar hybride Tier 1-kapitaal/schuld-instrumenten (Hybrid Tier 1). De Groep mocht echter nog overgaan tot specifieke voorstellen tot terugkoop van dergelijke instrumenten, doch slechts onder bepaalde voorwaarden, waaronder in het bijzonder de goedkeuring van de Europese Commissie en de toezichthouders.

De Europese Commissie heeft Dexia echter niet toegestaan om het financiële instrument XS0273230572 uitgegeven door Dexia Funding Luxembourg (DFL) terug te kopen, waarbij werd benadrukt dat achtergestelde schuldeisers dienen te delen in de lasten die voortvloeien uit de herstructurering van financiële instellingen waaraan staatssteun werd verleend. De Europese Commissie heeft Dexia ook meegedeeld dat het haar is toegestaan om deze informatie mee te delen aan de houders van dit instrument en aan de houders van financiële instrumenten met identieke kenmerken.

Het financieel instrument FR0010251421 uitgegeven door Dexia Crédit Local S.A. heeft gelijkaardige kenmerken. Ten slotte, heeft de Europese Commissie Dexia verzocht om mee te delen dat deze beslissing betrekking heeft op de specifieke situatie van Dexia en dat deze beslissing niet betekent dat gelijkaardige beslissingen zullen worden genomen met betrekking tot gelijkaardige financiële instrumenten uitgegeven door andere Europese banken welke het voorwerp uitmaken van een geordende ontmanteling onder toezicht van de Europese Commissie.