BAM Techniek aan de slag op Duitse markt

BAM Techniek (de Nederlandse werkmaatschappij van BAM Groep nv, gespecialiseerd in technische installaties) heeft opdracht verworven voor de realisatie van de sanitaire installaties in een ziekenhuis in Heilbronn, gelegen tussen Frankfurt en Stuttgart. BAM Techniek voert de werkzaamheden uit in samenwerking met BAM Deutschland, dat tevens verantwoordelijk is voor de ruwbouw van het zorgcomplex. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim € 6 miljoen.

In opdracht van SLK-Kliniken Heilbronn GmbH verzorgt BAM Deutschland de ruwbouw van een nieuw ziekenhuis met een bruto vloeroppervlak van ruim 80.000 m². In het acht verdiepingen tellende gebouw realiseert BAM Techniek alle sanitaire installaties. De werkzaamheden omvatten onder meer de aanleg van 58.000 meter drinkwaterleiding, 15.000 meter rioolwater- en hemelwaterafvoerleiding en de installatie van 800 toiletten, 1.000 wastafels en 400 douches. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden in december 2015 afgerond.

Het is voor BAM Techniek de eerste grote opdracht in Duitsland. De verwerving past in het strategisch beleid van BAM Groep, dat is gericht op het aanbieden van het volledige pakket aan diensten en expertisevelden in elk van de thuismarkten om daarmee overal multidisciplinaire projecten te kunnen realiseren.