Mobistar mikt op televisie en breedbandinternet

Telecomoperator Mobistar wil tegen het einde van dit jaar een eigen aanbod televisie en breedbandinternet lanceren. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De operatie moet Mobistar toelaten om in de toekomst zowel televisie, internet, telefonie als mobiele communicatie aan zijn klanten aan te bieden.

Mobistar heeft daarvoor naar eigen zeggen telkens 600.000 euro betaald aan de kabeloperatoren Telenet en Brutélé-Tecteo als initiële bijdrage aan de kosten die gepaard gaan met de openmaking van de kabelnetwerken voor alternatieve aanbieders. De kabeloperatoren krijgen nu zes maanden tijd om de nodige technische en operationele systemen klaar te maken. In tegenstelling tot Proximus zijn de netwerken van Telenet en Brutélé op dit ogenblik nog steeds afgesloten voor concurrenten.

Mobistar zegt eventueel te rekenen op een ingrijpen van de regulatoren indien de kabeloperatoren hun verplichtingen niet zouden nakomen. De regulatoren hebben immers beslist dat de kabel moet toegankelijk zijn voor elke geïnteresseerde partij.

Bron: Express.be