Apple compenseert ouders

Apple gaat ouders van kinderen die apps voor de iPhone en de iPad kochten via de App Store een schadevergoeding van ten minste 32,5 miljoen dollar uitbetalen. Dat meldt het persbureau Bloomberg . Het technologieconcern bereikte daarover een akkoord met de FTC (U.S. Federal Trade Commission). De ouders hadden Apple aangeklaagd omdat kinderen te makkelijk zaken konden kopen in de App Store met een iOS-apparaat van een van de ouders.

Apple zegt dat het alle betrokken gezinnen die zich sinds maart 2011 bij de FTC hebben gemeld schadeloos zal stellen. Het zou om zo'n 37.000 claims gaan. Apple moet in de toekomst ook meerdere verwittigingen formuleren en toelatingen vragen wanneer mensen zich op de App Store melden om iets te kopen. Ook moet Apple het kwartier tijd waarin aankopen kunnen worden gedaan vooraleer het paswoord opnieuw wordt opgevraagd drastisch inkorten.

Er zijn verschillende gevallen bekend van 5-jarige kinderen die via de iPad van hun ouders tot 2.500 dollar uitgaven aan spelletjes zoals Smurf’s Village en Zombies vs. Ninjas.

Bron: Express.be